Hirdetés
Afrikai harcsafilé baconbe tekerve - Egészségséf

Afrikai harcsafilé baconbe tekerve - Egészségséf

A halat sokan azért nem szeretik, mert nagyon intenzív az íze. Pedig a húsfélékből talán az egyik legegészségesebb. Egy kis baconnal, zöldségekkel, könnyű tavaszi ebédet varázsolhatunk.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 közepes nyúzott, filézett afrikai harcsafilé
  • citrombors
  • szeletelt bacon szalonna

Afrikai harcsafilé baconbe tekerve - Egészségséf

A harcsafilét 2 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sózzuk, és citromborssal fűszerezzük, majd egyenként egy-egy szelet bacon szalonnába tekerjük. A halszeleteket egy hőálló edénybe tesszük, előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk. Aki szereti, még pár percet grillezheti is, ha olyan a sütője. Spárgával, besamel mártással tálalhatjuk.

Tipp! Tapadásmentes edényben a tűzhelyen is megsüthetjük, ha jó forró, akkor kb 10-12 perc alatt megsül. Ilyenkor érdemes figyelni és pár percenként megforgatni. Tálalhatjuk frissen szedett, fokhagymás párolt spenóttal is.

Jó tudni! A hal nagyon egészséges. Az Afrikai harcsafiléből lehet kapni hazai tenyésztésűt. Nekem ez nagyon bevált. A hal vásárlásakor mindig érdemes megkérdezni, hogy honnan származik.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g):

 

Harcsa

Bacon

Energia

95 kcal

486 kcal

Fehérje

16,4 g

16,8 g

Zsír

2,8 g

46,5 g

Szénhidrát

0

0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend