Hirdetés
A természetes illat a legjobb parfüm

A természetes illat a legjobb parfüm

A nők világszerte több milliárd dollárt költenek évente egzotikus illatú parfümökre és testápolókra, hogy ezzel vonzzák magukhoz párjukat. Egy új kutatás azonban azt állítja, a nők leghatásosabban természetes illatukkal tudnak párt találni.

Hirdetés
Hirdetés

Már régóta tudjuk, hogy a szagok rendkívül fontos szerepet töltenek be az állatok párzásában: a nőstények által a peteérés környékén kibocsátott illatanyagok befolyásolják a hímek tesztoszteronszintjét. Saul L. Miller és Jon K. Maner, a Floridai Állami Egyetem pszichológusai arra keresték a választ, hogy emberek esetében ez hogyan alakul.

Női önkéntesek három napon át viselt pólóit szagoltatták meg férfiakkal, majd utóbbiaktól nyálmintát vettek a tesztoszteronszint meghatározására. A peteérés környékén lévő nők pólói jelentősebb tesztoszteronszint-emelkedést váltottak ki, mint a ciklusuk más szakaszában lévő nők ruhadarabjai, illetve a kontrollként alkalmazott, senki által nem viselt pólók. Emellett a férfiak a ciklusuk közepén tartó nők természetes illatát értékelték a leginkább vonzónak.

"Ez az első olyan vizsgálat, amely közvetlen bizonyítékot szolgáltat arra, hogy a nők peteérésével együtt járó szagváltozás biológiai választ vált ki a férfiakban" - jegyezték meg a szerzők. Más szavakkal a termékenységet jelző illatokra adott biológiai válasz elősegíti a férfiak párválasztását.

A természetes illat a legjobb parfüm

Forrás: Medipress

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend