Hirdetés
A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

Tudni akarod, hogy terhes vagy-e, még mielőtt tesztelhetnél? Nehéz dolgod lesz, de azért figyelj, mert ezek a jelek árulkodóak lehetnek. Íme a második adagja a legkorábbi terhességi jeleknek.

Hirdetés
Hirdetés

Tünet #9: Vérzés

Tévedtem, az alhasi görcsöknél is félelemtesebb, amikor az ifjú kismama elkezd vérezni. Szerencsére általában nincs miért aggódni ezekben az esetekben sem. 8-10 nappal a peteérésed után – még mielőtt megjönne a menstruációd – érzékelhetsz néhány csepp vért a bugyidon. Ezt az embrió beágyazódása okozhatja. Ennek a színe általában rózsaszínes, és nem élénk piros.

Ha terhesség későbbi szakaszában vérzel, mindenképp fordulj orvoshoz!

Tünet #10: Székrekedés

Egyre jobbak ezek a tünetek, mi? :) A megemelkedett hormonszint miatt a belek jobban ellazulnak, és emiatt székrekedés léphet fel. Szerencsére rengeteg dolgot tehetsz ellene, és a babádnak se lesz semmi baja tőlük. Persze mielőtt beszednél bármit, konzultálsz egy gyógyszerésszel.

Tünet#11: Érzékenyebb szaglás

Ne aggódj, nem a lakásod bűzlik úgy, mint egy szemétdomb, csak a szaglásod lett érzékenyebb. Olyan szagok is elviselhetetlenekké válhatnak, amiket előtte nem találtál annak.

Tünet #12: Taknyosodás, megfázás

Hogy a tested ne lökje ki a magzatot - amit idegen testként, betolakodóként kezelhetne - az immunrendszered legyengül, és emiatt sajnos könnyebben elkapsz mindenféle fertőző betegséget. A gyakori orrfolyás is lehet terhességi jel, ezt a hormonoknak köszönheted.

A terhesség 16 legkorábbi jele - Második adag

Tünet #13: Pattanások

Ha általában nem vagy pattanásos, a terhesség elején előfordulhat, hogy elszaporodnak ezek a csúnyaságok a testeden. Ne aggódj, amint a hormonsintjeid stabilizálódnak, a patik is elmúlnak.

Tünet #14: Kívánósság

Az emelkedő hormonszintek kihatással vannak a nyáladra is. Fémes íze lehet a szádnak, ami az ételek ízét is megváltoztatja.

Ha nagyon furcsa dolgokat kívánsz meg, amik nem is ételek, hanem mondjuk kréta, por vagy agyag, akkor fordulj orvoshoz, mert lehet, hogy vas- vagy cinkhiányod van.

Ha normális dolgokra vágysz, amik valóban ehető ételek, akkor add meg szervezetednek, amit kíván. Abból baj nem lehet!

Tünet #15: A vagina megváltozott színe

Valószínűleg nem ez lesz az első, amit észreveszel, kivétel, ha imádod a testeded vizsgálgatni a türörben… De tény, hogy a nagyobb vérellátás miatt a vaginád lilásabb színű lesz.

Tünet #16: Túláradó érzelmek

Egy terhes nő sír a főnöke előtt, elküldi a fenébe a párját úgy naponta százszor, és minden pénzét eladományozza, mert a plakáton a cica szomorúan néz. És ez tényleg így van. A hormonok ráültetnek egy hullámvasútra, amin egész terhességed alatt száguldasz. Ne aggódj, teljesen normális, ha elsírod magad egy pelenkareklámon.

Az első adagot itt találod!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend