Hirdetés
A szex is jobban megy majd! 6 érv a fogyás mellet

A szex is jobban megy majd! 6 érv a fogyás mellet

Ne azért fogyj, hogy jól nézz ki. Fogyj azért, hogy egészségesebb és jobb legyen az életed. Íme 6 érv, ami lendületet adhat fogyásodnak!

Hirdetés
Hirdetés

1. Jobban fogsz aludni

Akiknek sikerül testsúlyuk 5 százalékát leadni 22 perccel többet alszanak éjszakánként, mint korábban. A kísérletben részvevők arról is beszámoltak, hogy nem csak többet, de jobban is aludtak.

2. Az agyad is megköszöni

Egy 2013-as tanulmány bizonyította, hogy a túlsúlyos emberek rosszabbul teljesítenek a kognitív feladatokban. Ez a zért van így, mert a kövérség gyengíti a vér-agy határvonalat, így olyan anyagok jutnak az agyba, amiket a zsírsejtek termelnek.

A szex is jobban megy majd! 6 érv a fogyás mellet

3. Szebb lesz a bőröd

Egy 2013-as kutatás azt mutatja, hogy azoknak a túlsúlyos pácienseknek, akiknek pikkelysömörük volt, amint leadtak testsúlyukból enyhültek a bőrbetegség tünetei..

4. Pénzt takaríthatsz meg

Ha lefogysz, a pánztárcád megdagad – egy 2010-es tanulmányban összeszámolták a kövérség „költségeit”. A kórházi számlák, a betegszabadságok és egyéb kiadások szép kis összeggé adódtak össze.

5. Kevesebb fájdalom

A túlsúly rengeteg terhet ró az ízületekre, és ez erős fájdalommal jár. Azok az ízületi betegek, akik legalább 10 százalékát leadták a testsúlyuknak, kevesebb fájdalmat éreztek, gyorsabban mozogtak.

6. Jobb szexuális élet

Egy 2010-ben készült ausztrál tanulmány azt találta, hogy a cukorbetegséggel küzdő túlsúlyos emberek erekciója és libidója jelentősen javult miután leadták testsúlyuk 5-10 százalékát. Ennek fitikális oka is van, hiszen a túlsúly megterheli a szívet és az ereket. Másrészt lelki okai is vannak, hiszen karcsúbban jobban érzik magukat a bőrükkben és így megnövekszik az önbizalmuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend