Hirdetés
A narancs fogyasztása egészségesebb, mint a C-vitamin

A narancs fogyasztása egészségesebb, mint a C-vitamin

A Brigham Young Egyetem kutatói a narancsok egészségmegőrző hatását vizsgálták. A népszerű gyümölcs magas C-vitamin és antioxidáns tartalma régóta közismert, de a kutatók most arra keresték a választ, hogy egy egész narancs elfogyasztása miért egészségesebb, mintha az alkotóelemeket külön-külön vennénk magunkhoz.

Hirdetés
Hirdetés

"Valami miatt egy narancs elfogyasztása sokkal jótékonyabb hatású a szervezetünkre, mintha ugyanazt a mennyiségű C-vitamint tablettákban fogyasztanánk el", mondja Tory parker, a Brigham Young Egyetem munkatársa. "Azt gondoljuk, hogy az antioxidánsok keverékének megfelelő aránya lehet a megoldás kulcsa." Minden alkalommal, ha szénhidrátot, vagy zsírokat viszünk be a szervezetünkbe, megnöveljük a vérünkben lévő szabad gyökök számát, magyarázza Parker. Idővel, ez megnöveli a szívbetegségek és az érszűkület kialakulásának esélyeit, de az étkezések után néhány órával elfogyasztott gyümölcs védelmet biztosít a betegségek ellen. Parker megjegyezte, hogy sok étrend-kiegészítőket gyártó cég nagy koncentrációjú áfonya-, szeder- és narancskivonatot vegyít össze és azt gondolják, hogy ez így jó. A kutatók számos antioxidáns kombinációt azonosítottak, mely során kiderült, hogy a két legfontosabb összetevő a heszperidin és a naringenin. A vizsgálatok eredményeit a Journal of Food Science című folyóiratban publikálták. Forrás: medipress.hu

"Valami miatt egy narancs elfogyasztása sokkal jótékonyabb hatású a szervezetünkre, mintha ugyanazt a mennyiségű C-vitamint tablettákban fogyasztanánk el", mondja Tory parker, a Brigham Young Egyetem munkatársa. "Azt gondoljuk, hogy az antioxidánsok keverékének megfelelő aránya lehet a megoldás kulcsa."

Minden alkalommal, ha szénhidrátot, vagy zsírokat viszünk be a szervezetünkbe, megnöveljük a vérünkben lévő szabad gyökök számát, magyarázza Parker. Idővel, ez megnöveli a szívbetegségek és az érszűkület kialakulásának esélyeit, de az étkezések után néhány órával elfogyasztott gyümölcs védelmet biztosít a betegségek ellen.

Parker megjegyezte, hogy sok étrend-kiegészítőket gyártó cég nagy koncentrációjú áfonya-, szeder- és narancskivonatot vegyít össze és azt gondolják, hogy ez így jó. A kutatók számos antioxidáns kombinációt azonosítottak, mely során kiderült, hogy a két legfontosabb összetevő a heszperidin és a naringenin.

A vizsgálatok eredményeit a Journal of Food Science című folyóiratban publikálták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend