Hirdetés
A kirakatbetegség

A kirakatbetegség

A lábikrában érzett kínzó fájdalom néhány méter megtétele után megállásra késztet. Ilyen esetben a rövid távolságok megtétele is fárasztó. Sokan szenvednek "kirakatbetegségben". A fájdalom akkor jelentkezik, amikor az izom oxigénellátása nem elegendő.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek okai: az ereket szűkítô lerakódások (általában arteriosclerosis), amelyek keringési zavarokat okoznak. Ilyen esetben különösen hatásosak a Ginkgo biloba extraktumot tartalmazó gyógyszerek (Tebofortan). A Ginkgo lehetôvé teszi a beszűkült ereken a könnyebb véráramlást. Az izom ismét elegendô oxigént kap, a fájdalom megszűnik.

Az elmeszesedés, amely sokaknak jelent veszélyt Az elmeszesedés vagy általános arteriosclerosis, ahogy az erek lerakódások miatt kialakuló lassú beszűkülését nevezik, igazi népbetegség. Komoly agyi keringési zavarokat okozhat. Szörnyű következményei: koncentrációs zavarok, feledékenység, szellemi leépülés. Rizikófaktorai: túlsúly, dohányzás, stressz és mozgáshiány. Itt a megelôzésnek van fontos szerepe! Különösen javasoltak a jó hatékonysággal bíró Ginkgo-extraktumból készült gyógyszerek (Tebofortan), amelyek javítják a keringést és növelik az oxigénellátást. A már kialakult panaszokat is megelôzhetik. A Tebofortan hatóanyaga: Ginkgo biloba leveleibôl készült száraz extraktum.

Javallat: életkorfüggô artériaszűkület miatt kialakuló elégtelen agyi keringés és az ennek következtében jelentkezô szédülés, fejfájás, fülzörejek, a koncentráló- és emlékezô-képesség gyengesége, csökkent látás és hallás, valamint járás közbeni lábikragörcs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend