Hirdetés
A dohányzás miatt vesztette el lábait a 41 éves nő

A dohányzás miatt vesztette el lábait a 41 éves nő

Victoria Marks szeretné, ha elrettentésképp képe a cigarettás dobozokra kerülne. Ugyanis ő a dohányzás miatt veszítette el minkét lábát, és lehetséges, hogy kezei is a rossz szokás áldozatává válnak.

Hirdetés
Hirdetés

Victoria 13 évesen szívta el az első szál cigarettáját, majd tinédzser korában és a húszas éveiben végig keményen dohányzott. A négy gyermekes édesanya tíz évvel ezelőtt hagyott fel káros szokásával, de már késő volt...  Addigra sajnos már Bürger-kórban szenvedett. Ez a súlyos betegség az artériák és a vénák együttes gyulladása következtében kialakuló vérrögösödéssel és progresszív érelzáródással jellemezhető.

A dohányzás miatt vesztette el lábait a 41 éves nő

A hölgy lábai idővel elhaltak, mert nem kaptak elég vért, így amputálni kellett mindkettőt – ráadásul valószínűleg a kezeire is ez a sors vár.

A korábban pultosként dolgozó Victoria kerekesszékbe kényszerült, és mindent szeretne elkövetni azért, hogy másokkal ne történhessen meg ez a tragédia. Ezért gondolt a cigis dobozos figyelemfelhívásra is. „Jobban kellene informálni az embereket a dohányzás következményeiről, és nem csak a mindenki által ismert betegségeket hangsúlyozni, hanem az ilyen ritkábban előfordulókat is, amik teljesen megváltoztatják az ember életét” - hangsúlyozza Mrs. Marks.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend