Hirdetés
6 óriási tévedés az öregedéssel kapcsolatban

6 óriási tévedés az öregedéssel kapcsolatban

Fájdalom, unalom, magány? Az öregedés ennél sokkal izgalmasabb és vidámabb utazás lehet, ha nem törődünk bele olyan dolgokba, amiken változtathatunk.

Hirdetés
Hirdetés

1. A demencia elkerülhetetlen része az öregedésnek

A demenciára úgy kell tekinteni mint egy változtatható egészségügyi állapotra. Ha megjelenik, nem szabad elfogadni, hanem szakemberhez kell fordulni, mert életmódváltással, gyógyszerekkel, vitaminokkal rengeteget lehet javítani a helyzeten.

6 óriási tévedés az öregedéssel kapcsolatban

Úgyhogy ha azt érezzük hogy mi vagy párunk kezd feledékeny lenni, akkor tegyük meg az első lépéseket.

2. Ha nem mozogtál a 20-as, 30-as 40-es éveidben, akkor utána már kár elkezdeni

Tévedés! Sosem késő! Ötven 87 év átlagkorú férfit és nőt vizsgáltak egy kísérletben. Súlyokkal kellett edzeniük, és ennek hatására 113 százalékkal megnövekedett az izomerősségük, sőt a járásuk is felgyorsult, ami a fizikai egészség megbízható jelzőszáma időskorban.

3. A szexnek vége, ha megöregszel

A szex nem az öregség függvénye, hanem az egészségé. Azok az idős nők, akik nagyon jónak vagy kiválónak értékelték egészségi állapotukat, 79 százalékkal aktívabbak voltak szexuálisan, mint azok, akik egészségi állapota rossznak mondható. Úgyhogy a kor nem kifogás! És sokszor a betegség sem, mert bizonyos esetekben a szex még javíthat is az állapoton.

4. Az öregedés és a depresszió kéz a kézben járnak

Nem, nem, nem így van. A depresszió gyógyítható, kezelhető. Ha az érintettek hajlandóak lennének felismerni és elismerni depressziójukat, és kezelést kapnának, sokkal boldogabb és aktívabb életet élhetnének. Ne törődjünk bele a depresszióba!

5. A nők félnek az öregedéstől

Tévedés! Egy felmérés szerint a nők pozitívan gondolkodnak a korosodásról, pláne, ha vannak körülöttük olyan pozitív példák, akik hasonlóan jó attitűddel rendelkeznek, és aktívak maradtak idősebb korukban is. A legtöbb nő inkább kaland- vagy lehetőségként tekint az öregedésre, nem pedig félelemmel és küzdelemmel szemléli.

6. Az ízületi gyulladás miatti fájdalom és mozgásképtelenség elkerülhetetlen

Az ízületi gyulladás gyakoribb az idősek körében, de az öregség önmagában nem okoz ízületi gyulladást. Már fiatalabb korunkban tehetünk ellene lépéseket, mint például, hogy vékonyak maradunk, kényelmes cipőt viselünk, és nem végzünk olyan sportot, ami nagyon megterheli az ízületeinket (futás, kosarazás).

6 óriási tévedés az öregedéssel kapcsolatban

A „Címlaphölgy 60 felett” kampányról a Patika Tükörben olvashatnak. Kérje a lapot gyógyszerészétől!

A kampányról és a jelentkezés részleteiről ide kattintva tudhat meg többet!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend