Hirdetés
6 diétás étel, ami valójában hizlal

6 diétás étel, ami valójában hizlal

Ha fogyókúrázunk, akkor igyekszünk salátát enni, diétás üdítőt választunk vagy ásványvizet. De biztosan jól tesszük?

Hirdetés
Hirdetés

Cézár saláta

Tipikus mellényúlás például, hogy bátran behabzsoljuk a Cézár salátát - este is, mit sem törődve azzal, hogy a csirkefalatok és a saláta mellett esetleg kenyérdarabkákat vagy kenyérszeletet is felszolgálnak hozzá. Előbbivel semmi baj nem lehet, egészséges; de a plusz kenyérrel kínálva 300-400 kalóriát ehetünk meg, nem beszélve a 30  gramm zsírról.

A salátaöntet többnyire hizlaló dolgokból áll össze, és a sajt milyensége sem mindegy, amivel a Cézár salátát megszórhatják. Jobb, ha csupán egy evőkanál dresszinget és 2 evőkanál parmezán sajtot használunk hozzá.

Ízesített víz

Az ízesített vizek becsapósak. Ezekről is azt hihetjük, hogy diétásak, de nem lesz igazunk. Néhány fajta közülük hozzáadott cukorral készül, és ebben a formában akár 125 kalóriát is tartalmazhat.

A vitaminok pedig nem sokat nyomnak a latban. Igyunk helyettük inkább hűtött, sima csapvizet, azzal is jobban járunk. Ízesítsük facsart citrommal az adagot!

Joghurt

A kellemes ízű joghurtok gyakran jelenthetnek csapdát. A diéta követői olvassák el alaposan, mennyire egészséges a joghurt, amit elfogyasztani készülnek, ugyanis az alacsony zsírtartalmúnak feltüntetettekkel is lehet gond: sokkoló mennyiségű cukrot tartalmazhatnak.

6 diétás étel, ami valójában hizlal

Nézzük tehát meg, van-e a joghurtban hozzáadott cukor, édesítő, és ha igen, mennyi. Kerüljük a „gyümölccsel a tetején“ típusokat. A nem zsíros és kismértékben édesített változatok egészséges megoldást jelenthetnek.

Olivaolaj

Olívaolajból válasszuk az extra szűz változatot, ha odafigyelünk a súlyunkra. Mindig olvassuk el figyelmesen az összetevőket. Egy light-ként feltüntetett olívaolaj ugyanis nem a legjobb ötlet, ha diétázunk - nem biztos, hogy ez az étel az, amit várunk tőle.

A light olíva olaj sokszor ugyanakkora mennyiségű kalóriát tartalmazhat, mint egy átlagos olajtípus. Csupán az ízét és a színét illetően „light“.

Diétás kóla

A diétás kóla is többet tesz a duci alakért, mint hinnénk. Egy light üdítő nem sokkal jobb egy átlagosnál, és a kilók sem fognak apadni tőle. Ezért jobban tesszük, ha kóla helyett inkább ásványvizet vagy friss gyümölcslét iszunk.

Már csak azért is, mert az édes italok hatására - amelyek mellesleg akár 300 kalóriát is jelenthetnek - sokkal több ételt kívánunk, ami ugyancsak hízáshoz vezet - a kalóriabevitel magasabb, mint amennyi kalóriát elégetünk. Figyeljünk oda rá, mennyi kalóriát fogyasztunk naponta!

Káposzta saláta

Ügyelni kell arra is, hogyan készül a káposztasaláta. Magában fogyasztva valóban nagyon egészséges és diéta esetén ideális ennivaló. Nem mindegy azonban, hogyan szolgáljuk fel - mi lesz hozzáadva! Könnyen diéta-katasztrófát csinálhatunk belőle.

A népszerű gyorséttermekben készült káposztasaláta például majonézzel keverve 260 kalóriát jelent, és 21 gramm zsírt. Ha egészséges káposztasalátát szeretnénk, zsírszegény joghurttal készítsük, vagy egy kevés, nem zsíros majonézt adagoljunk hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend