Hirdetés
5+1 szájápolási tipp

5+1 szájápolási tipp

Az alábbiakban kiderül, hogy hogyan kell precízen fogat mosni.

Hirdetés
Hirdetés

Ne kímélje fogkeféjét!

- napi legalább két alkalommal 2-3 percig tisztítsa fogait, lehetőség szerint elektromos fogkefével

- ha fogorvosa javasolja, feltétlen használjon fogselymet, fogköztisztító kefét- félévente, illetve panasz esetén azonnal keresse fel fogorvosát

- étkezés után, ha nem tud fogat mosni, használjon cukormentes rágógumitÍgy jó eséllyel számíthat egy életen át tartó saját fogazatra, egy egészséges mosolyra!

A szájápolás technikája

A fogmosás megfelelő időtartama 4-6 perc, ettől talán csak a rendszeressége

5+1 szájápolási tipp

- naponta 2-szer - fontosabb. Nem mindegy azonban az sem, hogyan mozgatja a fogkefét. Egy megfelelő fogmosási technika rövid ismertetője következik!?

Mindegyik technikára érvényes, hogy a fogkefét lazán tartsa, inkább csak masszírozza a fogakat, ne dörzsölje, ne sikálja!

A külső felszín:Körkörös tisztítás:

A fogak külső felszínén alkalmazható eljárás. Fontos, hogy ne csak a fogakat, hanem az ínyt is masszírozza a fogkefével, így az ínyszélről is biztosan el tudja tüntetni a lepedéket.

A belső felszín:

Sepregető mozgás: A fogak belső felszínének tisztítási módja. Kivitelezése: A fogkefét az őrlőfogak területén helyezze az ínyszélre, innen indítsa a sepregető mozgást a fog rágófelszíne felé. Függőleges tisztítással a metszőfogak és a szemfogak (elülső 6 fog) belső felszínét mossa. A fogkefe mozgási iránya ekkor az ínytől a rágóélig tart.

A rágófelszín:

Körkörös vagy sikáló mozgással tisztítsa az őrlőfogak rágófelszínét, de ne feledje nem az erő számít. Ne nyomja rá fogaira túl erősen a fogkefét.

Szabad fogfelszínek:

Ne feledkezzen meg az utolsó fog szabad (foggal már nem érintkező) felszínéről sem, sőt ha foghiánya van a hiány melletti két szomszédos felszín is szabad fogfelszínnek minősül, ezeket is tisztítani kell. Ahogyan eléri, körbe kell mosni ezen felszíneket is.

A fogselyem használatáról

A fogselyem a fogközök tisztítására alkalmazható eszköz. A fogselymezést elegendő naponta egyszer, fogmosás előtt elvégezni. A drogériákban és a patikákban tudja beszerezni, 25 vagy 50 méter található a dobozban.

Kivitelezése:

A megfelelő hosszúságú darab kb. 40 cm, ezzel kényelmesen dolgozhat (a dobozt kinyitva egy fém fül segítségével tudja letépni a megfelelő hosszúságú selymet).Tekerje fel a két mutatóujjára úgy, hogy szabadon csak 5cm legyen, majd vigye be a fogközbe a selymet, egészen a fogak közötti ínypapilla alá.Ha ez sikerült, akkor feszítse rá a foga felszínére és húzza felfelé, ki a fogközből.

Ezt a technikát kell alkalmazni minden fogközben, vigyázva, hogy a papillát ne sértse meg.A kezdeti nehézségek ne álljanak a kedve útjába, próbája meg másnap is, s meglátja napról-napra gyorsabb és ügyesebb lesz!

Forrás: napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend