Hirdetés
4 rossz szokás, ami rettentően öregít!

4 rossz szokás, ami rettentően öregít!

Sok olyan rossz szokásunk van, amik nemcsak az egészségre, hanem a szépségünkre is veszélyt jelent. Íme a négy legalattomosabb!

Hirdetés
Hirdetés

Füstbe ment fiatalság

Angol kutatók végezték el és publikálták azt a vizsgálatot, amelynek során dohányzó és nem dohányzó fiatalok bőrét hasonlították össze. A dohányosok bőrében jóval magasabb volt annak az enzimnek a szintje, amely felelős a kollagénrostok összetöredezéséért, így a ráncosodásért is. Bár a cigarettával élők bőre is ott ráncosodik a legjobban, ahol napfény éri, ám kollagénrostjaik azon a területen is hamarabb veszítenek rugalmasságukból, ahol bőrük nincs kitéve közvetlen napsütésnek. Ha tehát nem elég motiváció számodra az egészségkárosító hatás, gondolj arra, hogy a szépséged is igencsak veszélybe kerül, ha füstölögsz!

Gyilkos stressz

Hosszú ideje tudjuk, hogy a túl sok és hosszan fennálló stressz csökkenti az immunrendszer ellenállását, emeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és rendkívüli módon kimeríti energiaraktárunkat. A tudományos vizsgálatok azt is megerősítették, hogy sejtszinten is hozzájárul az öregedéshez, ezért különösen fontos, hogy megvédjük magunkat a feszültséggel szemben. Amikor érzed, hogy gyülekeznek a felhők a fejed felett, lélegezz lassan és mélyen, ez pillanatnyilag enyhítheti a stresszt, hosszabb távon pedig előnyös, ha megtalálod azt az elfoglaltságot, ami segít hogy feloldódj: jógázz, meditálj, fuss, sétálj rendszeresen de az is segít, ha kézműveskedsz.

Aszályos idők

Hiába kántálják kórusban a szakemberek, hogy milyen fontos az elegendő mennyiségű folyadékbevitel, a legtöbben mégis fütyülnek rá! Pedig az egyik leghatékonyabb ránctalanító az, ha következetesen odafigyelsz arra, hogy mit és mennyit iszol.

4 rossz szokás, ami rettentően öregít!

A koffeintartalmú italok további vizet vonnak el a szervezettől, ezért a kávét és a kólát semmiképpen se számold bele abba a 2 liter folyadékba, amit minden nap meg kellene innod! Legjobb, ha szénsavmentes vizet vagy gyógyteát fogyasztasz, lehetőség szerint cukor nélkül!

Irány az éjszaka!

A megfelelő mennyiségű alvás nemcsak azért fontos, hogy fizikailag és szellemileg regenerálódj, hanem azért is, hogy jól mutass! Legjobb az lenne, hogy amikor csak teheted, már éjfél előtt ágyba bújj, hiszen ebben az időszakban a leginkább pihentető az alvás. Fiatalabb korban még nem hagy nyomot (annyira) az éjszakázás az arcon, viszont ahogy idősödsz, úgy egyre inkább meglátszik a vonásaidon, hogy mennyi időt töltöttél pihenéssel. A lehető legrosszabb, amit tehetsz, hogy keveset alszol, és akkor is sminkkel együtt bújsz ágyba.

Forrás:napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend