Hirdetés
4 hamis és 4 igaz szépségmítosz!

4 hamis és 4 igaz szépségmítosz!

A legfurcsább babonákat és procedúrákat is végrehajtjuk, ha azt egy ismerősünk tanácsolja. Lássuk, mely őrült tippet fogadjuk meg, és melyiket ne próbáljuk ki!

Hirdetés
Hirdetés

Ha kitépem az ősz hajszálamat, kettő nő helyette

Ez hamis. Ha valaki elkezd őszülni, az ellen bizony csak hajfestékkel tehet. Ha valamilyen úton-módon megszabadul a fehér száltól, ebből még nem következik, hogy emiatt a többi hajszála is megőszül. Az őszülés egy természetes folyamat, amelyet sem gyorsítani, sem pedig lassítani nem lehet az ősz hajszálak eltűntetésével.

A majonézt balzsamként is használhatom

Ez bizony igaz! Akármennyire is hihetetlen a tányérunkra kerülő majonézt akár a hajunk fényesítésére is használhatjuk! Az igazi majonézt, amelynek összetevői között valódi tojás és olaj szerepel, nyugodtan a hajkoronánkra is kenhetjük balzsamként.

4 hamis és 4 igaz szépségmítosz!

A majonéz zsírsavakban és proteinben gazdag, melyekről a hajápoló készítmény reklámokból már értesülhettünk, hogy igen jótékony hatással vannak hajszerkezetünkre.

Ha kopaszra borotválom a fejem, jóval vastagabb haj nő rajta

Semmi köze a valósághoz! A teljesen lecsupaszított fejbőr nem oldja meg a vékony hajszál problémáját. Nem újul meg a haj attól, ha teljesen leborotválom.A visszanőtt szőrös fejfedő kezdeti szúrósságától tűnhet erősebbnek, vastagabbnak a haj.

A fogkrém eltűnteti a pattanást

Ez javarészt így van. A fogkrémben összetevői (mentol, fluor) hűsítik, lenyugtatják és szárítják a pattanásos bőrfelületet. Akadnak azonban, akiknek érzékeny bőrét a fogkrém nem lenyugtatja, hanem vörössé és még érzékenyebbé teszi. Érdemes fogpaszta helyet pattanás elleni készítményeket használni!

Jéggel összehúzhatóak a pórusok

Sajnos nem igaz. Az, hogy valakinek tágak a pórusai leginkább genetikai okokra vezethető vissza. A pórusokat semmilyen procedúrával nem tudják kisebbé tenni. A jégtől frissebbnek, a víztől tisztábbnak érezhetjük bőrünket, de ettől még pórusaink mérete nem változik.

A fáradt lábat felfrissíti a lábmosás

Ez így van! Erős igénybevételt követően a fáradt végtagok erei megdagadnak. Ha megáztatjuk lábainkat egy hosszú, húzós nap után, azzal felfrissítjük a vérkeringésünket, ezzel enyhíthetjük a bennük lévő fájdalmat.

A bőrre kent sörtől aranyra barnulhatok

Semmiképp sem igaz! A sörnek semmilyen pozitív hatása sincs a barnulásra! A nedves felületet jobban éri a nap és emiatt talán jobban is barnulhatunk, de ez az áldásos hatás nem a sörnek, hanem általában a víz alapú folyadékoknak köszönhetjük. A sörtől legfeljebb jobban jönnek ránk a legyek, de hogy barnábbak nem leszünk tőle, az biztos!

A keresztbe tett lábak ronthatnak a visszereken

A visszeres lábon nem segít ez a lábtartás. Bár kezdetben kellemesnek hathat, ha hosszabb ideig ülünk keresztbe tett lábbal, a már meglévő visszereink megkeseríthetik életünket. Önmagában ez a lábtartás azonban, ha nem alakult még ki visszér a végtagon, nem %u201Egerjeszti%u201D visszerek létrejöttét.

Forrás:napidoktor.hu/Bayer Rita

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend