Hirdetés
3 tarthatatlan diéta, ami az egészségednek is árthat

3 tarthatatlan diéta, ami az egészségednek is árthat

Gombamódra szaporodnak azok a diéták, amik rövid idő alatt látványos eredményt ígérnek súlyvesztaség terén. Igen ám, de mi a helyzet hosszútávon? És vajon milyen hatással vannak szervezetünkre.

Hirdetés
Hirdetés

Nyersétel diéta

Abban minden szakember egyetért, hogy a súlycsökkenés érdekében érdemes több zöldséget, gyümölcsöt enni. Ez a diéta azonban tiltja, hogy bármit megfőzzünk, pároljunk vagy süssünk, mert hogy így őrizhetjük meg a legtöbb vitamint. Arról azonban elfeledkeznek, hogy sok esetben a hő hatására aktivizálódnak bizonyos tápanyagok, és a főzés fertőtlenít is. Ráadásul hosszútávon tarthatatlan, hiszen az ételkészítés módja túl bonyolult. Egy csomó idő elmegy a turmixolással, darálással, préseléssel.

3 tarthatatlan diéta, ami az egészségednek is árthat

Lúgosító diéta

A lúgosító diéta lényege, hogy nem lehet húst, tejterméket, édességet, koffeint, alkoholt és félkész ételeket enni. Ellenben több zöldséget, gyümölcsöt és magot kell fogyasztani. Nagyon jó, hogy kitiltja a feldolgozott ételeket, és ez már magában előidéz némi fogyást, de a szervezet lúgossági szintjén nem fog változtatni. Ráadásul nincs is bizonyíték arra, hogy a szervezet savassága bármilyen összefüggésben is lenne a testsúllyal. És arról se feledkezzünk meg, hogy rengeteg olyan dolgot tilt, aminek helye lenne egy egészséges étrendben.

Vércsoport diéta

Peter D'Adamo találta ki ezt a diétát, mert szerinte az étel, amit megeszünk kémiai rekcióba lép a vércsoportunkkal. Minden vércsoportnak meg van adva, hogy milyen ételeket kerüljön. Az elméletet semmiféle tudományos érv nem támasztja alá, és nagyon szigorú, ergo tarthatatlan.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend