Hirdetés
10 gyümölcs, amit minden mennyiségben megehetsz

10 gyümölcs, amit minden mennyiségben megehetsz

A gyümölcs egészséges tápláléknak számít, mégsem ehetünk belőle mértéktelenül, hiszen némelyik rengeteg cukrot tartalmaz. Összegyűjtöttük azt a 10-et, amit nyugodtan fogyaszthatunk.

Hirdetés
Hirdetés

 

 

10. Eper

100 g eper 5,5 gramm szénhidrát

Az érett, magyar eper magában is istenien édes, ennek ellenére sokan fogyasztják cukorba mártva. Ehelyett együnk mellé inkább görög joghurtot, esetleg tegyük a reggeli müzlinkbe.

10 gyümölcs, amit minden mennyiségben megehetsz

 

9. Mézdinnye

100 g mézdinnye – 5,3 gramm szénhidrát

A görögdinnyéhez képest a mézdinnyében kevesebb a cukor. Előételként egy vékony szelet levegőn szárított sonkába tekerve tökéletes.

 

8. Homoktövis

100 g homoktövis – 5,2 gramm szénhidrát

Bár a homoktövist nem szoktuk úgy majszolgatni, mint például a cseresznyét, a belőle készült bio ivóleveknek nagyszerű élettani hatásai (erős immunerősítő) vannak. Ha nem gyümölcsléként fogyasztjuk, teaként is érdemes kipróbálni.

 

7. Málna

100 g málna – 4,8 gramm szénhidrát

Akár magában esszük, akár süteményt készítünk belőle, a málna az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs. Nem is kell aggódnunk miatta, hiszen cukortartalma sem túl magas.

 

6. Acerola

100 g acerola – 3,6 gramm szénhidrát

Az acerola valójában egy cseresznyefajta, nem gyakran találkozunk vele a piacon, de a gyümölcslevek összetevőjeként sokszor láthatjuk. Érdemes fogyasztani, mert C-vitamin tartalma nagyon magas.

 

5. Szeder

100 g szeder – 2,7 gramm szénhidrát

Magában, joghurttal, pudinggal, akár fagylalttal is – a szeder tökéletes nassolnivaló. Ha nem esszük meg azonnal, érdemes kifacsarni, isteni gyümölcslé készül belőle.

 

4. Papaya

100 gramm papaya – 2,4 gramm szénhidrát

Bár nálunk nem őshonos növény, néha megengedhetünk magunknak egy-egy szemet belőle. Akkor érdemes megvásárolni, ha sárgás-pirosas a színe, és kissé be lehet nyomni. Az érett papaya finom édes, ha mégis kissé éretlent sikerült hazavinnünk, készítsünk belőle salsát a kukoricachips mellé.

 

3. Zöldcitrom

100 gramm zöldcitrom – 1,9 gramm szénhidrát

Valóban nem meglepő, hogy a zöldcitromban nincs sok cukor, hiszen nem is édes. Magában nem is esik jól, viszont isteniek vele a limonádék és a koktélok is.

 

2. Rebarbara

100 gramm rebarbara – 1,4 szénhidrát

Minél pirosabb, annál édesebb a rebarbara, amiből készíthetünk süteményt, de kompótként is isteni. Érdemes kipróbálni, még ha kicsit szokatlan is.

 

1. Avokádó

100 gramm avokádó – 0,4 gramm szénhidrát

Az avokádó igazi kincs a konyhában, bár magában nem nagyon fogyasztjuk, készíthetünk belőle szénhidrátszegény süteményt, fagylaltot, mártogatóst, de tehetjük salátákba is. Ha túl kemény, amikor megvesszük, tegyük papírzacskóba, abban bepuhul.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend