Hirdetés
10 étel a kopaszság ellen

10 étel a kopaszság ellen

Az egészségtelen ételek nem csak a bőrnek és a derékbőségnek ártanak, hanem kárt okozhatnak a hajnak is. Lássuk, mit kell ennünk ahhoz, hogy igazi hajasbabákká váljunk!

2013.10.03
Hirdetés
Hirdetés

Mindenki egészséges és szép hajra vágyik, buja fürtökre, amelyek nem ritkulnak, fakulnak az évek számának növekedésével. Hogy ez ne csak vágy legyen, figyeljünk oda arra, milyen ételeket eszünk, mert akad, melyek kifejezetten erősítik a hajhagymákat, ezáltal egészséges fejbőrt és hajat eredményeznek. Priya Kathpal, a távol-keleti táplálkozási szakember tíz olyan szuperételt tart számon, melyek erőt és fényt kölcsönöznek hajszálainknak. Ha meg akarunk szabadulni száraz, vagy éppenséggel zsíros, netán kopasz fejtetőnktől, az alábbi ételeket pakoljuk a tányérunkra rendszeresen.

1. Lazac

Az egészséges haj kulcsfontosságú tápanyaga a D-vitamin és a fehérje, a lazac ezek kiváló forrása, ráadásul omega 3 zsírsavakat is tartalmaz. Ez utóbbi a hajas fejbőr és a hajhagymák nélkülözhetetlen tápláléka.

2. Marhahús

Dr. Sandeep Suttar, a Mumbaiban található hajklinika professzora szerint, amennyiben nincs koleszterin-problémánk, együnk rendszeresen marhahúst, hiszen megtalálható benne minden olyan tápanyag, ami az egészséges fejbőr és haj titka: fehérje, B-vitamin, vas, cink és számos más ásványi anyag segít a szálak egészségének és szépségének fenntartásában.

10 étel a kopaszság ellen

Persze csak akkor együk, ha más orvos nem tiltotta le a fogyasztását.

3. Szilva

A rendszeres szilvafogyasztás nem csak a haj állagát javítja, hanem vastartalma miatt megelőzi a hajhullást, a szálak elvékonyodását és a hajszín kifakulását.

4. Zöld tea

A polifenolok hatása a szervezet egészére nézve előnyökkel jár, ez alól a haj sem kivétel: fogyasztásával fényesen és korpamentesen tarthatjuk frizuránkat. Dr. Sandeep tanácsa szerint a leggyorsabb megoldás a fejbőr hámpikkelyei ellen, ha ezzel a csodálatos teával mosunk hajat, de az is jó, ha belemasszírozzuk a fejbőrbe.

5. Répa

A sárgarépa nem csak a látásunkra van pozitív hatással, vitaminjai a haj számára is elsőrendűek. Az A-vitamin például fontos szerepet játszik a faggyútermelés helyreállításában, amely ha megfelelően működik, a hajunk csodálatos lesz.

6. Tojás

A biotin és B-vitamin-tartalma igazán jót tesz a hajnak, előbbitől kifejezetten fényes és ragyogó lesz - nem véletlenül alkalmazzák már számos készítményben... és a körmünk is megerősödik tőle!

7. Leveles zöldségek

Minden, ami zöld: spenót, brokkoli, és saláta minden mennyiségben! Telis-tele A és C-vitaminnal, melyek a már említett faggyútermelés során fejtik ki hatásukat, természetes balzsamot adva a fejbőrnek és a hajnak.

8. Barnarizs

A hántolatlan rizs nagyon jót tesz a szervezetnek, fehérje, vitaminok és a rost fő forrása. Amellett, hogy számos egészségjavító hatással bír, a hajnak is jót tesz, mi több! Hamar és sokáig teltségérzetet okoz, így nem eszünk annyit és annyiszor, mint ahogyan azt tohonya életvitelünk során tennénk

9. Osztriga

Az úgynevezett andorgén hormon-termelődés alacsony szintjének köszönhető a korpa és a kopaszság. Az osztrigától hemzsegő étrend cinkben gazdag, ami elősegíti a hormonhiányos állapot egyensúlyba történő billenését - ezzel pedig búcsút inthetünk a korpának és a tar fejbőrnek.

10. Dió

Az olajos magvak közül a dió a legjobb a haj tápláltságának fenntartásában. A kis csonthéjas termések dugig vannakomega 3 zsírsavakkal, biotinnal, E-vitaminnal, továbbá az ember megfelelő egészségi állapotához nélkülözhetetlen nyomelemmel, a rézzel - melyek együttesen sokat tesznek azért, hogy a nap káros sugárzása ne tegyen kárt a hajszálakban. Mindemellett megelőzi a hajhullást és segít megőrizni a haj természetes színét.

Forrás: napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend