Beszélgessünk a Théta Healingről!

Téli Márta - spiriTiszta

Ki ne szeretne boldogan élni? Ki ne szeretné megfejteni, megtalálni, alkalmazni a boldogság titkát? Amikor tudatára ébredtem annak, hogy a titkot nem kívül, hanem önmagamban kell keresnem, s ott találom meg, olyan út vette kezdetét, amelyen számos segítő, önismereti, önfejlesztő módszert, technikát jártam végig, és tanultam meg.

Az a felismerés, hogy én alakítom a sorsomat, akár tudatában vagyok ennek, akár nem, először óriási szabadság érzéssel töltött el. Akkor csinálhatom jól is! Aztán jött az út göröngyösebb része, amikor ráébredtem, hogy talán nem is tudom, ki is vagyok Én, aki a sorsomat alakítom. Talán nem is tudom, milyen hitek, hiedelmek, mély meggyőződések kapcsolnak ki-be bizonyos viselkedéseket, hozzáállást bennem. Rájöttem, hogy az életre REAGÁLOK, nem pedig VISZONYULOK hozzá! Az énekléssel kapcsolatban például gyakran előfordult velem, hogy amikor jazzt énekeltem, azt kérdezték, miért nem inkább pop zenét csinálok, amikor pedig popos hangzású lemezt készítettem, akkor jött a kérdés, hogy miért nem inkább jazzel foglalkozom. Mindkét esetben védekezni kezdtem, a bennem futó „nem vagyok elég jó” program megfelelési vágyából reagáltam. Ha viszonyultam volna, akkor tudtam volna, hogy van, akinek a zenei igényét éppen nem elégítem ki, de ez nem azt jelenti, hogy nem vagyok elég jó.

Mindkét esetben védekezni kezdtem, a bennem futó „nem vagyok elég jó” program megfelelési vágyából reagáltam.

Meg akartam hát tudni, ki az, aki reagál. Kiderült számomra, hogy létezik egy Valódi Énem, és egy tanult személyiségem. Aki viszonyul, az a Valódi Énem, aki reagál, az pedig mindenki, akitől az életet tanultam, és akitől azt tanultam, hogy ki vagyok, ki lehetek, kinek kéne lennem.

Azt gondolom, és azt is tapasztaltam, hogy egy-egy adott pillanatban, élethelyzetben, tanulási-megismerési folyamatban más és más módszerek, technikák érinthetnek meg valakit. Lehet, hogy mindegyik ugyanoda, azaz önmagam elfogadásához, Valódi Énem felfedezéséhez vezet, tehát nem föltétlenül kell egyetlen igaz módszert keresni, mindegyik igaz lehet. Ezeket, és képviselőiket mutatom majd be az egyes beszélgetésekben, hogy ki-ki kiválaszthassa azt, ami éppen a legközelebb áll hozzá.

Az interjúkhoz, ahol csak lehetséges, csatolunk egy rövid konzultációt is, hogy a gyakorlatban is megmutassuk a módszer, technika működését.

Első beszélgetőtársam Nagy Szilvi, aki Theta Healing mester, oktató. A Theta Healing módszert az amerikai Vianna Stibal foglalta rendszerbe, és fejleszti folyamatosan az 1990-es évek óta.

Nagy Szilvi,Théta Healing oktató

T.M. – Mi az a Theta Healing?

N. SZ. – A Théta Healing, Théta gyógyítás olyan technika, módszer, amely a théta agyhullámokat használja ahhoz, hogy a tudatalatti szabotáló, gátló mintáit és programjait beazonosítsa, tudatossá tegye. Miután beazonosítjuk a gyökérproblémákat, a théta agyhullám állapotában, amelyben intuitív módon könnyebben hozzáférünk ehhez az önszabotáló hitrendszerhez, könnyen, gyorsan és hatékonyan le tudjuk cserélni azt, és pozitív érzelmi mintákat tanítunk meg helyette. Ezzel meg tudjuk változtatni, újra tudjuk teremteni a valóságunkat. Amikor hitrendszerekről beszélek, akkor gondolati és érzelmi minták összességére gondolok. Ezek azok a berögzült gondolatok, érzelmek, amelyek automatikusan irányítják a viselkedésünket. Ilyenek lehetnek például:„semmit nem adnak ingyen”, „az életben mindenért meg kell küzdeni”, „minek örüljek?” – és hasonlók.

T.M. – Úgy tudom, hogy a théta agyhullám az ébrenlét és álom határán van jelen, és nagyon befogadó állapotot eredményez.

N.SZ. – Igen, és ebben különbözik a többitől. Amikor most beszélgetünk, az agyunk béta agyhullámokat bocsát ki. Relaxáció közben az alfa, nagyon mély meditációban, vagy félálomban pedig a théta-delta agyhullámok működnek.

T.M. – Ezt a módszert Vianna Stibal alkotta meg Amerikában, és te ismerteted meg itt, Magyarországon. Viszont Sydney-ben élsz. Hogy is van ez az Amerika-Sydney-Magyarország útvonal?

N.SZ. – Én Sydney-ben találkoztam „teljesen véletlenül” ezzel a technikával. Arra kerestem megoldást már egy ideje, hogy a kisfiam, aki akkor két és fél éves volt, hónapok óta majdnem minden éjszaka hangosan sírt legalább fél-egy órát. Tehetetlenek és kétségbeesettek voltunk a férjemmel. Akkor már túl voltunk az orvosi tanácsokon, és mindenhonnan próbáltam segítséget kapni. Meditáltunk, tisztítottuk a teret, olvastam arról, hogy a REM alvásfázisban milyen álmok, rémálmok jelentkezhetnek, milyen külső hatások zaklathatnak egy ennyi idős gyermeket, szóval igyekeztem minél többet megtudni, hogy megoldjam ezt a helyzetet. Aztán eljutottunk egy olyan pontra, amikor már nappal is előfordult, hogy ránézett egy pontra, és zokogni kezdett, amíg el nem vittük a tengerpartra, ahol megnyugodott. Végül a húgom ismertetett össze egy Sydney-ben élő magyar hölggyel, aki Théta Healinggel foglalkozott, és olyan dolgokról számolt be, hogy rögtön elmentem egy bemutató estre. Ott megkérdeztem a bemutatót tartó férfit, hogy lehet-e ezzel a módszerrel függőséget, illetve éjszakai sírást kezelni. Az előadó azt felelte, hogy akár egy kezeléssel is megváltoztathatók ezek a dolgok. Ő maga, saját gerincsérvét gyógyította meg ezzel a módszerrel, s azóta tanítja. Miután én magam is kaptam Théta kezelést az alaptanfolyam után, megszűntek a gyermekem sírás – problémái. Ez azért volt lehetséges, mert oldódott az én stresszes állapotom, s a kisfiam, érzékelve az én nyugodtabb, magabiztosabb rezgéseimet, szintén megnyugodott. Innen már egyenesen vezetett az utam a haladó és az oktatói tanfolyamokra. A magamon végzett munka nyomán óriási változások történtek bennem, és ami még fontosabb, az én jobb állapotom a gyermekemre is pozitívan hatott. Ezek az élmények vezettek oda, hogy Théta Healing oktató lett belőlem.

Oldódott az én stresszes állapotom, s a kisfiam, érzékelve az én nyugodtabb, magabiztosabb rezgéseimet, szintén megnyugodott.

T.M. – Neked magadnak is voltak olyan fizikai tüneteid, amelyeket ezzel a módszerrel szüntettél meg?

N.SZ. – Igen, voltak. Nekem huszonvalahány éven át rendszeresen fájt a fejem. Fájdalomcsillapítókkal éltem. Különböző gyógyítások hatására ez néha enyhült, de a Théta hatására teljesen el is múlt. Aztán volt egy eset, amikor megégettem a kezem főzés közben. Ingadoztam, segíthet-e ilyenkor is a Theta Healing , a racionális énem a kételkedést sulykolta: „ezzel a technikával biztosan nem lehet égési sérüléseket meggyógyítani”. Előbb ezeket a kétségeimet kellett feloldanom, aztán a gyógyulással kapcsolatos pozitív érzelmeket programoztam magamnak. Az eredmény az lett, hogy húsz perc után már semmi sem látszott az égésnyomokból a kezemen.

Van olyan tünet, ami nagyon gyorsan elmúlik, de van olyasmi is, ami hosszabb időt és folyamatos munkát igényel. Úgy gondolom, hogy a Théta egy nagyon jó módszer, és megtámogatva, kiegészítve más módszerekkel, terápiákkal még hatékonyabb lehet.

T.M. – Milyen tudományos háttere van ennek a módszernek?

N.SZ. – Rengeteget olvastam, és tanultam Viannától is ebben a témában. Egyrészt mindenki abban hisz, amiben akar. Azt hiszem Henry Ford mondta, hogy “Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” A hitrendszerek létezéséről, s az azok megváltoztatása nyomán létrejövő biológiai változásokról olvashatunk például Dr. Bruce Lipton könyvében, amely magyarul Tudat, a belső teremtő címen jelent meg. Gregg Braden több könyve, például a Tudatos teremtés, vagy a Teremtő kódja is hasznos olvasnivaló ebben a témában. Japánban többek között egy agysebész közreműködésével kórházakban is használják a Théta technikát, Indiában pedig bizonyos tartományokban az iskolai oktatásba is bevezették a technika tanítását. Az amerikai tanári tanfolyamon érdekes volt látni, hogy a nyugat-európai, bizonyítékokat kereső, logikai agy megközelítése és például a dél-amerikai, hittel teli gondolkodás végül mégis megtalálja ugyanazt az egységtudatot. Vianna csapata is folyamatosan végez kísérleteket. Vizsgálják például az agyhullámokat egy-egy gyógyító konzultáció során.

T.M. – Be tudjuk-e mutatni röviden, hogyan zajlik egy konzultáció?

N.SZ. – Igen. Amit fontosnak tartok elmondani, hogy egy konzulens minél többet dolgozik saját magán, annál inkább harmóniába kerül önmagával.

A Théta konzulens nem osztogatja saját tanácsait a kliensnek

A Théta konzulens a legmagasabb tudatosság terében dolgozik, tehát nem osztogatja saját tanácsait a kliensnek, hanem a legmagasabb egység teréből, a minden lehetőséget magába foglaló mezőből hívja le az információkat.

A bemutató konzultáció és a teljes interjú az alábbi linkre kattintva szeptember 19-től hallgatható meg.

 

6 hozzászólás a(z) “Beszélgessünk a Théta Healingről!” bejegyzéshez

  • Kedves Affelay,
   A cikkekben bemutatunk különböző gondolkodásmódokat, segítő módszereket, de természetesen senkit sem akarunk meggyőzni arról, hogy meggyőződése, hite ellenére használja, kövesse azokat.
   Szívesen és érdeklődéssel vesszük a véleményét, de nem gondoljuk, hogy az egyetlen szóba -“baromság”- besűrítve eléggé érthető lenne, illetve hogy akár a BBC, akár más neves hírforrás tudná az egyetlen igaz választ mindenre.
   Üdvözlettel,
   TM.

 1. Kedves Nagy Szilvi,Théta Healing oktató!

  Szeretném megkapni az általad tartott :Théta H. tanfolyam időpontját ,helyét …szeretném elvégezni,mert azt gondolom ez nagyon lényegesen tudna segíteni a teremtésben,sorsom tudatos alakításának kreatívabb megvalósításában.
  Tisztelettel Üdvözöllek Miklós.

 2. Kedves Mimind,
  nagyon orulok hogy egyre tobbet lehet olvasni a Theta Healing-rol, èn is elvègeztem az alap tanfolyamot a Szilvinèl, a Theta csodàlatosan mukodik ha az ember hisz benne ès folyamatosan csinàlja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.