ÁRPÁD OKOS

 

ZILÁLT LELKŰ NŐVEL NEM SZABAD KEZDENI, EZT JEGYEZD MEG!

ZILÁLT LELKŰ NŐVEL NEM SZABAD KEZDENI, EZT JEGYEZD MEG!

 

(Árpád és Petike a nappaliban ülnek)

– Árpi bácsi megígérted, hogy beszélgetünk egyszer a nőkről.

– Aha, naigen. Hát a nőkről…. Hát, ha nőt akarsz szerezni magadnak, akkor három dologra kell figyeljél: ész, lélek és test, ebben a sorrendben. Ha egy nőnek nincs esze, akkor nem érdemes foglalkozni vele. Persze az ész mellett szükséges a műveltség is, mert mire mész egy éleseszű nővel, ha nem tudsz elbeszélgetni vele Beethovenről, vagy Szókratészról, vagy Schopenhauerről. Tanultatok már Schopenhauerről?

– Most Rákóczit vesszük újra.

– Na jó, szóval az ész az nagyon fontos, meg a műveltség. A lélekkel kapcsolatban a legfontosabb a stabilitás. Amelyik nőnek zilált a lelke, annak az esze is előbb-utóbb zilált lesz. Zilált lelkű nővel nem szabad kezdeni, ezt jegyezd meg!

– Megjegyzem Árpi bácsi.

– És végül a test. Nem véletlenül hagytam utoljára. Mindegyik női test szép, még az idős nők teste is, mert beléjük van zárva a női ragyogás. Ezt majd később megérted. Különben vegyük például a plasztikai sebészeket, egy életen át mást se csinálnak, csak össze-vissza vagdossák a nőket, teletömködik a melleiket implantátummal, igazítanak a nyakukon, orrukon, mázsaszám porszívózzák a zsírt a bőrük alól és azt hiszed, hogy megutálják a női testet? Egyáltalán nem. Mindegyik megtart magának kettőt-hármat, gondolom a legsikerültebbeket.
Persze a szexuális vágy az egész más tészta.

– Arra gondolsz Árpi bácsi, hogy amikor a Juli jön fel a lépcsőn, és ha csak ránézek, már kezd merevedni a fütyim a nadrágomban?

– Arra Petike. Ezért kell nekünk, férfiaknak nagyon észnél lennünk. Soha ne feledd a sorrendet!

(Anna üvölt a konyhából)

– Árpád, nincs itthon se cigi, se cukor, mert nem hoztá’. Hogy a jóistenbe kávézzak, ha nincs itthon se cigi, se cukor.

– Mindjárt lemegyek drágám.

– Nem mingyá mész, hanem most mész. Én most akarok kávézni, nem pedig mingyá. Petike szépen hazamegy, te meg fogod a cekkert és lecsattogsz! Szia Petike! Mondd meg anyádnak, este átmegyek hozzá.

– Megmondom, Anna néni! Árpi bá’, miről beszélgetünk legközelebb?

– Hát, azt még nem tudom Petike.

 

 

Kategória: Folytatásos | Címke: , , , | Szerző: Gardos Károly | Közvetlen link a könyvjelzőbe.
Gardos Károly

Gardos Károly névjegye

Ferenc még aludt, amikor Júlia a nagy barokk erkélyajtóhoz lépett. Odakint a völgyben az opálos kék fényben remegő óriásfenyők csúcsai közt bújkáló transzcendens harangszó lassan átszivárgott a lekaszált fű illatát őrző finom fátyolos ködbe, amikor Júlia hirtelen megérezte, hogy…… Na, ilyeneket én nem írok. Tisztelettel Gardos Károly

2 hozzászólás a(z) “ÁRPÁD OKOS” bejegyzéshez

  1. Szeretetre méltó szarkazmus, mély élettapasztalat, üdítően friss, könnyed, mai előadásmód jellemzi Gardos Károlyt, és ezt az írását is. Kedvelem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.