Hirdetés

Latin-Magyar szótár

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Ciszta

tömlő, hólyag

 • 2018-04-19 A fülcimpán is kialakulhat ciszta

  A ciszta egy levegőt, folyadékot vagy egyéb anyagot tartalmazó kerekded képlet, mely inkább felnőtteken alakul ki. Elsősorban szőrrel nem, vagy alig fedett testrészeken: az arc, a nyak és a törzs területén. Az esetek többségében jóindulatú, ám a cisztaképződés lehet a rosszindulatú elváltozás kezdeti szakasza is, ezért mindenképp javasolt orvosnak megmutatni. Aggasztó tünet lehet a fájdalom, diszkomfort érzés, berepedezés, vagy fertőzés, váladékozás.

 • 2015-02-01 Átalakítás: „Az álmaim folyamatosan teljesülnek”

  Beszél. Pontosabban beszélget. Ül a szalonban, mindenkire mosolyog, mindenkivel szóba elegyedik, cseppet sincs zavarban. Élvezi a helyzetet, élvezi ezt a szép napot, élvezi az életet. Senki nem gondolná róla, hányszor próbára tette már a sors.

 • 2014-01-10 Bajok a bőrön - szeborrea, pszoriázis

  Bőrünk állandó \"ruhánk\", lecserélni nem tudjuk. Bármilyen elváltozás, mely megjelenik rajta, azonnal észrevehető. Szerkesztőségünkbe sok levél, e-mail érkezik olvasóinktól, melyekben a bőrrel kapcsolatos betegségekről, gondokról érdeklődnek.

 • 2013-11-08 Fokozódó intim problémák

  A nők 12-14 éves koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Bár ezt a rendszeres vérveszteséget a vérképző rendszer működése kompenzálja, ha a menstruációk kórosan hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, az súlyos, krónikus vérszegénységhez vezethet. Amerikai felmérések szerint a 35-45 éves nők 20 százaléka átéli a túl erős menzesz jelenségét. Az erős, nagy mennyiségű vérveszteséggel járó vérzés (menorrhagia) nem csak a mindennapokat teszi stresszessé, és a komfortérzetet csökkenti, de komoly egészségügyi problémát is jelezhet.  

Hirdetés
 • 2013-09-08 A petefészekciszta

  A pubertáskortól a menopauzáig bármikor kialakulhat petefészekciszta, amely az esetek egy részében tünetmentesen el is múlik. Előfordulhat azonban, hogy a rutinvizsgálat során felfedezett ciszta akár meglepően nagyra nő, ilyenkor elkerülhetetlen a műtéti eltávolítás. A ciszta magyarul hólyagot, tömlőt jelent, vagyis a petefészekben megjelenő ciszták folyadékkal telt, hártyával, vagy vastagabb fallal körülvett elváltozások.  

Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend