Hirdetés

Latin-Magyar szótár

A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T TY U Ü V W Z
Candida

sarjadzógomba

 • 2014-04-17 A Candida-fertőzés

  Ha a Candida gomba kóros mértékben elszaporodik a szervezetünkben, egyebek mellett kellemetlen nőgyógyászati tüneteket okozhat. Mint dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyász, a Péterfy Sándor utcai Kórház Szülő-nőbeteg Osztályának főorvosa mondja, életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis.

 • 2014-04-06 Diétával a Candida ellen

  A kandidiázis kezelésének a gyógyszeres terápián és a partner kezelésén túl van egy harmadik pillére is: a diéta. Igaz, a candida diéta hatékonyságáról ma még nem áll rendelkezésünkre elegendő orvosi bizonyíték, ám a tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy a megfelelő táplálkozás sok esetben segít a panaszok enyhítésében. Henter Izabella dietetikus segítségével jártuk körül a témát.

 • 2013-11-20 Nemi úton terjedő betegségek

  Szexuális úton terjedő betegségnek azokat a fertőző betegségeket nevezzük, melyek leggyakrabban nemi úton terjednek. Korábban öt betegséget soroltak ide: a szifiliszt, a gonorreát, a lágyfekélyt, a limfogranuloma venerumot és a granuloma inguinalét.

 • 2013-10-17 A női felfázás és a biztos receptek

  Házi praktikák kontra orvos által felírt antibiotikum- kúra. A szakértő válaszol…

Hirdetés
 • 2013-08-06 Mit kell tudnunk a Candida-fertőzésről?

  A Candida gomba normális körülmények között is megtalálható a szervezetünkben. Ám ha kóros mértékben elszaporodik, több területen is fertőzést okozhat. Leggyakrabban nőgyógyászati tünetekkel fordulnak orvoshoz: életük során a nők háromnegyedénél legalább egyszer előfordul a kandidiázis. Erről a sokrétű betegségről dr. Krasznai Péter szülész-nőgyógyászt, a Péterfy Sándor utcai Kórház szülő-nőbeteg osztályának főorvosát kérdeztük.

 • 2013-07-25 A candidafertőzésről

  A candidafertőzést okozó candidagomba mindannyiunk szervezetében megtalálható. Panaszt akkor okoz, ha a szervezet lecsökkent védekezőképessége miatt - melyet okozhat hosszan tartó betegség, cukorbetegség, antibiotikumos kezelés - elszaporodik. Kezelése helyileg alkalmazható, illetve szájon át szedhető gyógyszerekkel történik, és a megfelelő étrend betartása is fontos a betegség tüneteinek leküzdésében.

 • 2013-07-14 Kánikula, váratlan mellékhatásokkal

  Ha vízparti élményeit majd a nyári fotók alapján szeretné felidézni, s nem a bőrgyógyász rendelője előtt várakozva, nem elegendő naptejjel védenie bőrét. A strandokat a fürdőzőkön kívül sajnos a gombák is kedvelik, s bármelyik izzadó testrészen örömmel megtelepszenek. Ám táptalajként tökéletes számukra akár egy rosszul szellőző cipő, vagy a sokat hordott baseball sapka is! A témával kapcsolatban Dr. Siklós Krisztinát, a Dr. Rose Magánkórház bőrgyógyászát kérdeztük.

Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend