Majonézes burgonya - Karácsonyi menü

Majonézes burgonya - Karácsonyi menü

Mint a legtöbb ételnek, ennek is számtalan változata létezik. Én is továbbgondoltam a családi receptet, ötvöztem férjem által kedvelt salátával. Így született meg, ami krumpli salátánk, amit azóta többen így készítenek családunkban.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg kiflikrumpli
  • ½ l 12 %-os tejföl
  • 1 nagy tubus majonéz
  • 1 csomag újhagyma vagy egy fej lila hagyma
  • 10 szem kicsi csemege uborka
  • 6 db főtt tojás
  • só, bors

Sós vízben, héjában megfőzzük a krumplit. Közben a tejfölt elkeverjük ízlés szerinti sóval, borssal, majd hozzáadjuk az aprított hagymát, uborkát és főtt tojást. Amikor a krumpli megfőtt, megtisztítjuk, karikára, és amikor kihűlt belekeverjük a majonézbe. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Majonézes burgonya - Karácsonyi menü

Tipp! A majonézt magunk is elkészíthetjük, számtalan szakácskönyvben megtaláljuk a pontos leírást. Ha nem kapunk újhagymát, akkor apróra vágott lilahagymát használjunk helyette. A tojásokat ne karikára vágjuk, hanem negyedekbe és még utána félbe.

Jó tudni! Ha valaki az abszolút egészségességre törekszik, akkor maga készítse el a majonézt, és használjon olíva olajat, illetve nyírfa cukrot. Tejföl helyett pedig joghurtot.

AZ ÜNNEPI LEVES RECEPTJÉT ITT TALÁLJA!

A FŐÉTELT ITT NÉZHETI MEG

DESSZERT

Tápérték (100 g):

 

Burgonya (főtt)

Tojás

Tejföl 12, 5-os

Majonéz

Újhagyma

Energia

86 kcal

143 kcal

132 kcal

535 kcal

32 kcal

Fehérje

1,7 g

12,6 g

3,0 g

1 g

1,8 g

Zsír

0,1 g

9,5 g

12,0 g

60 g

0,1 g

Szénhidrát

20 g

1,8 g

3,4 g

5 g

7,3 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek