Hirdetés
Afrikai harcsafilé besamel mártásban - Egészségséf

Afrikai harcsafilé besamel mártásban - Egészségséf

A pontyot, keszeget, harcsát nem nagyon szeretik a gyereke. Bár már nem vagyok gyerek, így vagyok ezzel én is. Viszont sok fontos vitamin, nyomelem van benne, ami fontos. A kedvenc halasomnál rátaláltam a nyúzott afrikai harcsafilére, melynek alig érezhető hal íze van. Ha ezt ráadásul egy fűszeres besamel mártásban főzzük meg, még finomabb.

Hirdetés
Hirdetés

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 darab (kb. 40-50 dkg) nyúzott harcsafilé
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • tej
  • só, bors, oregano, kakukkfű, bazsalikom, majoránna

Először vágjuk fel a halat kockákra, mint ha pörköltet készítenénk. Utána egy teflonos edényben olvasszuk meg a vajat, keverjük el benne a lisztet, kicsit pirítsuk meg, majd lassan adagolva adjuk hozzá a tejszínt. Ez még így elég sűrű lesz, ezért tovább hígítjuk tejjel. Vigyázzunk, hogy csomómentes legyen! Fűszerezzük ízlés szerint, majd tegyük bele a felkockázott halat. Fedjük le, és tegyük közepes lángra. Kb. 15 perc alatt készre párolódik.

Afrikai harcsafilé besamel mártásban - Egészségséf

Tipp! Lazaccal, tonhallal is készíthető. Köretnek adhatunk mellé rizst, főtt burgonyát, párolt zöldséget. Én vajban párolt sárgarépával szeretem a legjobban.

Jó tudni! A halasnál kapható Magyarországon tenyésztett afrikai harcsafilé. Ezt én jobban szeretem, mint bármelyik fagyasztott halat. Ha még sem tudunk frisset venni, akkor természetesen a fagyasztott is jó, hűtőben engedjük fel, utána a munkamenet már megegyezik. Azt viszont jó tudni, hogy a felengedett hal könnyebben morzsolódik. Vissza nem fagyasztható!

MÉG EGY HALAS RECEPT

Tápérték (100 g):

 

Harcsa

Főzőtejszín 10 %-os

Liszt (fehér)

Vaj

Tej (1,5 %-os)

Energia

95 kcal

120 kcal

370 kcal

746 kcal

44 kcal

Fehérje

16,4 g

3,2 g

12,3 g

0,4 g

3 g

Zsír

2,8 g

10 g

1,3 g

80 g

1,5 g

Szénhidrát

0 g

4,3 g

76,3 g

0,5 g

4,7 g

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend