Hirdetés
6 karácsonyi tipp dietetikusoktól

6 karácsonyi tipp dietetikusoktól

Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk arra, hogy a sok finom falat láttán túlegyük magunkat. Pedig ha mértékkel fogyasztjuk, a magyaros, alkalomhoz illő ételek is beépíthetők az egészséges táplálkozásba – hiszen nincs tiltott étel vagy élelmiszer, csak kerülendő mennyiségek.

Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének öt hasznos tanácsa a segítségünkre lehet a karácsonyi plusz kilók ellen.

1. Először is étkezzünk lassan, rágjunk meg jól minden falatot!

2. A napi ötszöri étkezés ilyenkor is javasolt, de ha elfogyasztunk egy-egy kocka csokit vagy szaloncukrot, az is étkezésnek számít!

3. Figyeljünk az adagokra, mennyiségekre!

6 karácsonyi tipp dietetikusoktól

4. Ne feledkezzünk meg a rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztásról sem, lehetőleg minden étkezés tartalmazzon zöldséget vagy gyümölcsöt!

5. Mozogjunk minden nap a friss levegőn, ez állhat akár fél óra intenzívebb sétából is, a cél, hogy ne a tv előtt emésszük meg a karácsonyi nehéz falatokat!

6. Az ünnepi menü részeként fogyasszunk halat is!

„Bár önmagában egyetlen élelmiszer sem tesz bennünket egészségessé, de a bőséges halfogyasztás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. A legtöbb hal 100 grammja 20 gramm fehérjét tartalmaz, amely az ajánlott napi bevitelnek mintegy harmada. Bár az „olajos” halak tartalmaznak zsírt, de ez főként telítetlen. A tengeri gyümölcsök olyan ásványi anyagokban is gazdagok, mint a vas, a kalcium és a cink” – írja az MDOSZ karácsonyi közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend