Hirdetés
Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

Egy amerikai kutatás keretében a 700 gyermek táplálkozását vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a családi környezet, a testvérek száma a csemeték egészségét.

Hirdetés
Hirdetés

Az eredmények szerint azok, akiknek kisebb testvére születik, egészségesebbek lesznek, kevésbé fenyegeti őket az elhízás, illetve fittebb életet élnek.

 

Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

 

Ez természetesen a szülőknek köszönhető, akiknél ugyanis megszületik a második vagy harmadik gyermek is, tudatosabban figyelnek a táplálkozásra, egészséges környezetet szeretnének biztosítani a csemetéiknek. Amint pedig a kistesó megszületik, a nagytestvérek is több időt töltenek a szabadban, többet mozognak, kevesebb idejük jut az olyan magányos időtöltésekre, mint a pl. a tévézés. Már maga az a tény, hogy a kistestvérrel játszani lehet (és kell), több mozgásra ösztönzi a nagyobbakat.

 

A kutatók szerint az evési szokásokat is pozitívan befolyásolja a kistestvér, ha ugyanis a szülőnek kétfele kell figyelniük, nem koncentrálnak annyira a nagyobb gyerekre, akinek így nem alakulnak ki evési zavarai, rossz szokásai.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend