Hirdetés
Tbc fertőzés egy magyar óvodában!

Tbc fertőzés egy magyar óvodában!

Tuberkulózissal fertőződött meg egy szekszárdi óvodában dolgozó dajka, a vele kapcsolatba került gyerekek közül hétnek a vérében kimutatták a betegséget okozó baktériumot.

2014.12.09
Hirdetés
Hirdetés

Panasz- és tünetmentes volt az az óvodai dolgozó, akinél egy tüdőszűrést követően aktív tbc-s megbetegedést igazoltak a vizsgálatok - mondta el a Magyar Nemzetnek a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. A dajka egy gyógykezelést követően huzamosabb időre táppénzre kényszerült, majd a munkába állását megelőző kötelező munkaköri alkalmassági vizsgálaton diagnosztizálták nála a betegséget.

A hatóság közölte, a dajka gyógykezelése haladéktalanul megkezdődött, és a vele kapcsolatba került, a fertőzés veszélyének közvetlenül kitett személyek felkutatása megtörtént, a gyerekek szülei részletes tájékoztatást kaptak.

Szabó-Nemes Judit, a Tolna megyei Balassa János Kórház gyermekosztály légúti részlegének vezetője elmondta, az óvodások közül hétnek lett pozitív a vértesztje. Ez azt jelenti, hogy vérükben jelen van a tbc-t okozó baktérium, ugyanakkor ettől még nem biztos, hogy betegek, egyelőre teljesen tünetmentesek, éppen ezért nem fertőzők, közösségbe járhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend