Hirdetés
Naponta legalább egy alma

Naponta legalább egy alma

Négyből egy kínai kisdiák azt mondja, túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy naponta egyen gyümölcsöt, míg mások egyszerűen csak azért nem szeretik a gyümölcsöt, mert a szüleik azt szeretnék etetni velük. Ezek az eredményei annak a felmérésnek, amelyet a kínai gyermektáplálkozási egyesület készített az előző hónapban 1500 diák körében Pekingben, Sanghajban és Kantonban. Eszerint a diákok 28 százaléka nem evett minden nap gyümölcsöt, aki pedig igen, azok közül sokan nem ettek eleget.

Hirdetés
Hirdetés

Azoknak, akik nem ettek minden nap gyümölcsöt, a fele úgy nyilatkozott, nincs elég ideje erre, 40 százalék pedig a szüleinek áll ellent, akik rájuk tukmálják a gyümölcsöt. A gyümölcs pedig természetes forrása a tápláló elemeknek, és a testsúly kontrollálásában is szerepet játszik. A pekingi és kantoni iskolásoknak a 20 százaléka túlsúlyos, míg Pekingben ez az arány 30 százalék.

Egy pekingi táplálkozási szakértő szerint a diákoknak naponta legalább 150 gramm gyümölcsöt kellene enniük. De a gyümölcslé nem számít, mivel a gyümölcs maga több rostot és vitamint tartalmaz, mint a különböző levek, amelyeknek magasabb a cukortartalmuk és tele vannak tartósítószerekkel.

Szerinte naponta legalább egy-két szem almát meg kéne ennie egy iskolásnak, ha pedig nincs idejük máskor, akkor meg kellene engedni nekik, hogy a tanórák alatt egyenek. A szülőknek pedig biztatni kellene a gyerekeket a gyümölcsevésre, nem kényszeríteni.

Forrás: Inforadio.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend