Hirdetés
Leküzdhető a mogyoróallergia!

Leküzdhető a mogyoróallergia!

A fejlett országokban ma már minden 100 hat év alatti gyerekből hármat biztosan érint a mogyoróallergia, és sokuknál életveszélyes reakciókat vált ki a csonthéjas evése. Immunterápiával most sikerült jelentős eredményeket elérni a camebridge-i Addenbrooke Kórházban.

Hirdetés
Hirdetés

Az kezelés abból állt, hogy először csak egy mogyorószem hetvened részét keverték a kísérletben részt vevő gyerekek ételébe, majd lassan emelték az adagot.

Leküzdhető a mogyoróallergia!

A szervezetük szép lassan hozzászokott az addig súlyos allergiás reakciókat kiváltó ételhez. A több hónapos terápia végén mindegyik gyerek egyszerre legalább 5 szem mogyorót meg tudott enni mindenféle probléma nélkül. Ez pedig már felér egy szelet mogyoróvajas kenyér elfogyasztásával! De volt olyan gyerek, aki ennek a kétszeresét is rl tudja már fogyasztani.

A kísérletben résztvevő gyerekek és családjuk is arról számolt be, hogy életük óriásit változott, hiszen eddig étterembe se mertek elmenni, most pedig bátran szerveznek ilyen programot, és az otthoni étkezési szokásaik is teljesen megváltoztak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend