Hirdetés
Gyümölcs helyett üdítőznek a kövér gyerekek

Gyümölcs helyett üdítőznek a kövér gyerekek

Aggódik a Brit Szívegészségügyi Alapítvány a gyerekek jelenlegi táplálkozási szokásainak hosszú távú egészségügyi következményei miatt. A tizenhat év alattiak 80 százaléka nem fogyaszt elég gyümölcsöt, viszont majdnem a felük megiszik napi egy doboz cukros üdítőt.

Hirdetés
Hirdetés

Túl sok cukrot és túl kevés gyümölcsöt fogyasztanak a brit gyerekek, ami a későbbiekben szív- és érrendszeri betegségekhez vezethet, áll abban a kutatásban, melyet a Guardian ismertetett. A Brit Szívegészségügyi Alapítvány rendszeresen vizsgálja a tizenhat év alattiak táplálkozási és sportolási szokásait, a legutóbbi, hétfőn közétett adatok semmiféle javulást nem mutatnak a megelőző kutatásokhoz képest. A gyerekek nagy része még mindig elhízott, ami a mozgásszegény életmód és a helytelen táplálkozási szokások következménye.

A fiatalok 80 százaléka nem eszik annyi gyümölcsöt, amennyi a hivatalos ajánlásban szerepel (napi öt kis adag), viszont a lányok 39 a fiúk 43 százaléka megiszik legalább napi egy doboz cukros üdítőt. A mozgással még rosszabbul állnak: a lányok 85, míg a fiúk 73 százaléka vallotta be, hogy nem mozognak napi egy órát, negyedük pedig legalább napi hat órát ül hétvégenként.

Gyümölcs helyett üdítőznek a kövér gyerekek

Noha az elhízási mutatók hosszú távon javuló átlagot mutatnak, az alapítvány vezető dietetikusa, Victoria Taylor hangsúlyozta, hogy még a kiegyenlítődés után is sokkal nagyobb a kövérek aránya, mint harminc évvel ezelőtt.

És az ön gyereke mit iszik?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend