Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A fejünk tetején száll ki a legtöbb meleg? Segít egy bögre forralt bor, ha átfagytunk? A pamut melegen tart? Nem minden igaz, amit eddig a hidegről ...

Hirdetés
 • 2015.12.22 A túlsúlyos gyerekek túlsúlyos felnőttek lesznek

  Azok a gyerekek, akik hatévesen túlsúllyal küzdenek, egész életükben harcolni fognak a fölös kilókkal.

 • 2015.12.22 Hordható defibrillátort kapnak az amerikai szívbeteg gyerekek

  Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) engedélyezte a viselhető külső defibrillátort olyan gyermekeknek, akik súlyos szívritmuszavarral élnek.

 • 2015.12.20 Kreatív otthoni programok gyerekeknek

  A karácsonyi ünnepek körüli rohanásban sok szülőnek nem jut ideje arra, hogy hasznos és érdekes otthoni programokat találjon ki a gyerekeknek. Pedig a téli szünetben rendelkezésre álló bő két hétben biztosan szükség lesz ilyen ötletekre. Az alábbiakban gyermekanimátor ad javaslatokat kreatív időtöltésekre, valamint egy igazi téli, közösen elkészíthető kakaós kalács receptre.

 • 2015.12.15 5 trükk, hogy egészségesen egyen a gyerek

  Nem eszi meg a zöldséget? Ki nem állhatja a gyümölcsöt? Csak tésztán élne? Tippeket adunk gyermeketetéshez.

 • 2015.12.10 A csecsemőkori rák tünetei

  A csecsemőkori rák számít a leggyakoribb halálozási oknak a legkisebbek körében. A prímet a leukémia viszi, mely az összes eset 36%-át teszi ki.

 • 2015.12.08 Egészséges hasábburgonya? Létezik?

  A hasábburgonyának sajnos nincs jó híre: nem csak hizlal, de túlzott fogyasztása még a daganatos betegségek kialakulásában is szerepet játszhat. Mégis van remény, a legfrissebb kutatások szerint létezik egészséges(ebb) változata is.

 • 2015.12.03 A varázsfogás, ami megnyugtat minden kisbabát

  Dr. Robert Hamilton kifejlesztett egy olyan trükköt, amire az emberiség ősidők óta vár, amitől minden csecsemő megnyugszik és azonnal abbahagyja a csillapíthatatlan bömbölést.

 • 2015.12.03 Ez aggasztja a szülőket a leginkább

  A számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel összefüggő egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban - derült ki a legfrissebb adatokból.

 • 2015.11.30 Öt évesen is látszik, ha az anya dohányzott

  Még ötéves korukban is találni a gyerekek vérében molekuláris bizonyítékot arra, ha anyjuk dohányzott a várandósság idején.

 • 2015.11.29 Így neveld higiéniára a gyereket!

  Egy gyereknek a higiénia fogalma nem mond semmit, sőt, a legtöbb esetben minél jobban összekoszolhatja magát, annál boldogabb. Tőlünk, a szüleitől tanulja meg, hogyan védekezhet a kórokozók ellen úgy, hogy túlzásba sem viszi a tisztálkodást. Dr. Rente Judit gyermekorvossal az íratlan szabályoktól beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés