Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A megmagyarázhatatlannak tűnő emésztési problémák hátterében ételintolerancia is állhat, akár a kisgyermekeknél is. Az intolerancia nem azonos ...

Hirdetés
 • 2016.01.20 A túl jó immunrendszer következménye: ételallergia

  Egy új kutatás feltárta, hogy nagyobb valószínűséggel alakul ki tej-, tojás-, mogyoró-, liszt- vagy más ételallergia azoknál a csecsemőknél, akik túlzottan aktív immunsejtekkel születnek.

 • 2016.01.14 Ezért jó, ha az embernek vannak igazi barátai

  A legújabb vizsgálatok szerint gyermekek esetében a legjobb barát segíthet megbirkózni a negatív élményekkel és az ártalmas pszichológiai behatásokkal.

 • 2016.01.06 Az apától lesz okosabb a gyerek

  Magasabb az IQ-juk azoknak a gyerekeknek, akik sok időt töltenek apjukkal, állapították meg a University of Newcastle kutatói.

 • 2016.01.06 Kinek ízlik a menzás menü?

  Az Ön gyereke szereti a menzát a szeptemberben bevezetett szigorítások óta? Nincs íze semminek vagy baja van a bulgurral? A vacsorával pótolja az ebédet? Ismét gyermekeik egészséges táplálkozását vettük górcső alá.

 • 2016.01.06 A meddőségi kezelésekből született babák is jól fejlődnek

  Fellélegezhetnek azok az asszisztált reprodukciót igénybe vevő párok, akik eddig attól tartottak, hogy a fogamzást elősegítő technika esetleg kárt tehet a magzatban. Egy amerikai felmérés szerint a meddőségi kezeléseknek nincs kihatása a gyermek fejlődésére.

 • 2016.01.01 Egyre több ikerpár születik

  Folyamatosan növekszik az ikerszületések száma az Egyesült Államokban - erről számolt be az amerikai Egészségügyi Prevenciós Központ legújabb jelentése.

 • 2015.12.26 Gyógyulásom története: 700 grammal született

  25 hétre született, alig volt 70 deka, most pedig már iskolába jár, és sorra hozza a piros pontokat. Kati egy igazi kis harcos lett, és már senki nem mondaná meg róla, hogy koraszülött volt. Édesanyja mesélt nekünk a nehéz időkről.

 • 2015.12.22 A túlsúlyos gyerekek túlsúlyos felnőttek lesznek

  Azok a gyerekek, akik hatévesen túlsúllyal küzdenek, egész életükben harcolni fognak a fölös kilókkal.

 • 2015.12.22 Hordható defibrillátort kapnak az amerikai szívbeteg gyerekek

  Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerellenőrzési hatóság (FDA) engedélyezte a viselhető külső defibrillátort olyan gyermekeknek, akik súlyos szívritmuszavarral élnek.

 • 2015.12.20 Kreatív otthoni programok gyerekeknek

  A karácsonyi ünnepek körüli rohanásban sok szülőnek nem jut ideje arra, hogy hasznos és érdekes otthoni programokat találjon ki a gyerekeknek. Pedig a téli szünetben rendelkezésre álló bő két hétben biztosan szükség lesz ilyen ötletekre. Az alábbiakban gyermekanimátor ad javaslatokat kreatív időtöltésekre, valamint egy igazi téli, közösen elkészíthető kakaós kalács receptre.

Hirdetés
Hirdetés