Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

Hányszor hallotta már, hogy a menzás paradicsomos káposzta sokkal finomabb, mint amit ön főz? A gyerekeknek olykor különös az ízlésük, de ha ...

Hirdetés
 • 2016.04.18 Milyen iskolában tanuljon tovább a gyerek?

  Sokan gondolják, hogy korai még ezzel foglalkozni. Vagy azért, mert még alsós a gyerek, vagy azért, mert ugyan aktuális lesz a felvételi a következő tanévben, de ezt a mostanit még be sem fejeztük. Azonban sok kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban. Mikor érdemes tájékozódni?

 • 2016.04.18 Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát

  Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát több mint 150 országban, a váltás fontos mérföldkő a veszélyes vírus elleni végső harcban - mondták az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által indított kampány szakemberei a BBC Newsnak.

 • 2016.04.11 Egy kis kórházi illemtan

  Mikor menjünk? Mit vigyünk? Gyerekkel vagy gyerek nélkül? – Ezek a kérdések már mindenkiben felmerültek, aki valaha is ment kórházba látogatóként. A K&H gyógyvarázs most összegyűjtötte azokat a fontosabb tudnivalókat, amiket egy gyerekosztály meglátogatása során illik szem előtt tartani.

 • 2016.04.08 A gyerek az nem kis felnőtt! Vitaminhiányosak gyerekeink

  Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet – derül ki a 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai kutatásból. A korosztály közel felének magas a koleszterinszintje, és túl sok sót fogyaszt, tíz százalékát pedig az elhízás is fenyegeti. A riasztó eredmények hátterében főként az áll, hogy minden második családban ugyanazt eszik a kisgyermekek, mint a szüleik, pedig a szervezetüknek egészen más étrendre lenne szüksége. Az élet első 1000 napjának táplálása ráadásul nemcsak a gyerekkori egészséget határozza meg, de számos felnőttkori népbetegség megelőzésében is óriási szerepet játszik.

 • 2016.04.06 Segítség, "fészbúkozik" a gyerek!!!

  „A közösségi oldalt be kéne tiltani, mert egyesek még azt is kiposztolják, ha lezuhanyoztak” - mondta indulatosan a barátnőm még tavaly, aki csak nemrégiben adta meg magát a nyomásnak, hogy idegenvezetőként, végre letegye „virtuális” névjegyét is a világban. Azóta mindig mosolygok, ha épp összekapcsolódom vele a térben, de aktív net használóként magam is megbotránkozom, ha valaki félig csukott szemmel, a reggeli teájával üzen a barátainak.

 • 2016.03.25 A Detox nem buli! Kampány a felelős alkoholfogyasztásért

  A Detox nem buli! elnevezéssel kampány indult a fiatalok felelős és mértéktartó alkoholfogyasztásáért; a társadalmi összefogással megvalósuló kampány célja, felhívni a fiatalok figyelmét az alkohol veszélyeire, a sok esetben kialakuló későbbi függőségre és a szervezetre káros következményeire.

 • 2016.03.23 Életmese

  Mónikát 13 éve ismerem. Társasházunk kertjéből gyakran láttam át a szomszédos, kis kozmetikára, és a mosolygós köszönések lassan kölcsönös bizalommá értek. Január első napjaiban „boldogújévet” kívántam neki, ő sírósan megköszönte, majd halkan megkérdezte, leírnám-e a történetüket?

 • 2016.03.22 Még mindig sokat isznak a magyar tinik

  Kevesebb alkoholt isznak és kevesebbet dohányoznak a magyar tinédzserek, mint 2010-ben, más országokkal összehasonlítva azonban még mindig kedvezőtlenek a magyar adatok.

 • 2016.03.22 5 dolog, ami miatt nem esel teherbe

  A legtöbb nő életében eljön a pillanat, amikor gyermeket szeretne, de éppen akkor nem sikerül teherbe esnie. Sokszor hónapokig tart a próbálkozás, amit elkeseredés követ, pedig lehet, hogy csak valami banális dolog a sikertelenség okozója.

 • 2016.03.15 Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

  Egy amerikai kutatás keretében a 700 gyermek táplálkozását vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a családi környezet, a testvérek száma a csemeték egészségét.

Hirdetés
Hirdetés