Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

Változás, \"fokozatos átállás\" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Fontos, hogy az iskolai ételek ne különböző ...

Hirdetés
 • 2013.05.17 Interaktív valóság

  Sok amerikai szülő aggódik, mivel gyermekeik túl sok időt töltenek az elektronikus médiában elmerülve. Ez megnehezíti, hogy felvilágosítsák csemetéjüket fontos dolgokról, mint a drog- és alkoholfogyasztás. A Partnership for a Drug-Free America szervezet felmérésében több mint 1200 szülőt kérdeztek meg, és megállapították, hogy több, mint egyharmaduk aggódik, mert a tévé (38 százalék), számítógépek (37 százalék) és a videójátékok (33 százalék) rontják a szülő és gyermek közti kommunikációt.

 • 2013.05.15 Az anyatej sem véd meg az allergiától?

  A legfrissebb kutatások szerint az anyatejjel táplálás sem védi meg a gyermekeket attól, hogy a későbbiekben kialakuljon náluk az asztma vagy az allergia.

 • 2013.05.14 Tibola

  Egy új, kullancs által terjesztett betegség felfedezésének története.1997-re a kutatók a Lyme - kór mellett egy új, kifejezetten kullancsok által terjesztett betegséget lepleztek le. A TIBOLA elnevezés tulajdonképpen erre utal, melynek magyar megfelelője: kullancs által terjesztett nyirokcsomó - gyulladás.

 • 2013.05.14 Gyermekkori szívbetegségek

  A veleszületett szívbetegségek olyan eltérések, melyek - bár születéskor jelen vannak -, lehet, hogy csak a későbbi életkorban okoznak tüneteket.

 • 2013.05.13 Születés előtti depresszió

  Egy most publikált tanulmány szerint nem csak az anyákat érintheti a bababánat (baby blues) - jelentős számú apa is szenved a gyermek születését megelőző vagy követő depresszióban. Az apák körülbelül 10 százaléka tapasztalja meg a születés előtti, illetve utáni depressziót, és az amerikai apukák a külföldieknél nagyobb valószínűséggel érintettek a rendellenességben.

 • 2013.05.13 Szamárköhögés járvány Pest megyében

  Tele van a média egy nemrég történt esettel, miszerint egy Pest megyei településen szamárköhögés ütötte fel a fejét. Pontosabban két esetet diagnosztizáltak. Ennek kapcsán számos kérdés merül fel: mi is az a szamárköhögés? Mik a tünetek? Milyen szövődményei lehetnek? Kiket érint? Van-e védőoltás ellene? Végül érvek és ellenérvek az oltás mellett, ellen.

 • 2013.05.10 Fuldoklik a gyermek. Mit tegyünk?

  Az elmúlt napokban két fulladásos gyermek-haláleset borzolta a kedélyeket. Vajon megakadályozhatók-e az ilyen esetek? Mit lehet tenni, ha a gyermek hirtelen fuldoklani kezd?

 • 2013.05.09 Diszlexia

  A beiskolázás kapcsán beszéltünk már a tanulási zavarokról, azok közül a diszkalkuliáról. A következő hetekben nézzük végig a tanulási zavarok megjelenési formáit, tüneteit, majd a lehetséges terápiákat, mozgásterápiákat. A diszkalkulia után jöjjön most a diszlexia.

 • 2013.05.08 Egészséges étel gyermekeinknek

  Ha azt kérdik tőle, mit is enne ebédre, a pilláit villogtatva, ártatlan mosollyal a szemében azt mondja, hát tudjátok, mit szeretnék...

 • 2013.05.04 Éjszakai bepisilés

  Magyarországon körülbelül nyolcszázezer 4-15 év közötti gyermek él, s közülük megközelítően ötvenezernek van ágybavizeléses problémája. A bepisilést ma is szégyellni való dolognak tartja a közvélemény, így gyermekek közel fele nem, vagy csak későn kap segítséget.

Hirdetés
Hirdetés