Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A mesélés lehetőséget nyújt elcsendesedni anyának gyermekével, olyan együtt töltött idő megélésével, ami segíti a kicsit a világ felfedezésében ...

Hirdetés
 • 2016.02.06 Az első egy évben kerüljük a tehéntejet!

  Az egyéves kor körül kialakuló allergiás tünetek 40%-át ételallergia okozza, amelyért jelentős mértékben az idő előtt bevezetett tehéntej felelős – hívja fel a figyelmet Dr. Veres Gábor, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság elnöke.

 • 2016.02.02 Globális egészségügyi vészhelyzet a Zika miatt

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által hétfő este a zikavírus miatt kihirdetett globális egészségügyi vészhelyzet elsősorban összehangolt nemzetközi intézkedéssorozatot jelent a vírus terjedésének mérséklésére.

 • 2016.02.01 Mi történik vetéléskor?

  Emberi embriók génszerkesztéséhez kaptak engedélyt brit kutatók. A Francis Crick Intézetben induló munka az emberi élet legelső napjait kutatja - számolt be róla a BBC hírportálja.

 • 2016.01.27 Már Afrikában is ilyen sok a túlsúlyos gyerek?

  41 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos vagy elhízott - olvasható az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által 2014-ben életre hívott, a gyermekkori elhízás megszűnésért küzdő bizottság záró jelentésében, amely hétfőn jelent meg Genfben.

 • 2016.01.25 Felnőtt betegségek, amik gyermekeket is sújthatnak

  A policisztás ovárium szindróma (PCOS) és az inzulin rezisztencia (IR) sokak számára sajnos nem ismeretlen fogalmak, hiszen hazánkban is több ezer nőt érintenek ezek a kórok. Azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy ezek a problémák sokszor már gyerekkorban jelentkeznek, és az idők folyamán súlyosbodhatnak.

 • 2016.01.24 Milyen legyen a gyerekszoba?

  A gyerek attól gyerek, hogy játszik. Játszik, felfedez, mozog, próbálkozik, mesél, elképzel, örül. Ezekhez a tevékenységekhez alakítsunk ki nekik egy megfelelő kuckót.

 • 2016.01.20 A modern gyereknevelés 5 hibája

  Mind érezzük, hogy valami nem stimmel a mai szülőkkel - tisztelet a kivételnek. Virágzik a gyermekkultusz, amiben mindig a gyereknek van igaza, mindig az van, amit ő akar, mi pedig feláldozzuk, ha kell ép elménket is, azért, hogy megfeleljünk neki. Emma Jenner a HuffingtonPost szakértője sorolta fel az 5 legnagyobb hibát, amit a modernkori szülők elkövetnek.

 • 2016.01.20 A túl jó immunrendszer következménye: ételallergia

  Egy új kutatás feltárta, hogy nagyobb valószínűséggel alakul ki tej-, tojás-, mogyoró-, liszt- vagy más ételallergia azoknál a csecsemőknél, akik túlzottan aktív immunsejtekkel születnek.

 • 2016.01.14 Ezért jó, ha az embernek vannak igazi barátai

  A legújabb vizsgálatok szerint gyermekek esetében a legjobb barát segíthet megbirkózni a negatív élményekkel és az ártalmas pszichológiai behatásokkal.

 • 2016.01.06 Az apától lesz okosabb a gyerek

  Magasabb az IQ-juk azoknak a gyerekeknek, akik sok időt töltenek apjukkal, állapították meg a University of Newcastle kutatói.

Hirdetés
Hirdetés