Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A nyári szünetet az 1800-as évek végén „találták ki” Amerikában, előtte a városi gyerekek 260 napot jártak iskolába. A parasztgyerekek ...

Hirdetés
 • 2016.03.15 Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

  Egy amerikai kutatás keretében a 700 gyermek táplálkozását vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a családi környezet, a testvérek száma a csemeték egészségét.

 • 2016.03.11 Egészséges baba született zika vírusos anyától

  Spanyolországban megszületett az első baba, akinek az anyja zikavírussal volt fertőzött. A gyerek jól van, úgy tűnik nem okozott semmi bajt nála a vírus.

 • 2016.03.09 Agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi csecsemők

  Súlyos agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők, mindketten ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is - tájékoztatta Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója kedden az MTI-t.

 • 2016.03.06 Már az iskolában megtanulhatnak boldogok lenni a gyerekek

  Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő. A gyerekek jólléte a szülői nevelés mellett függ az óvodától és az iskolától és a benne dolgozóktól is, hiszen csak boldog, nyugodt szakemberek tudják felkészíteni a jövő nemzedékét egy boldogabb életre. Ezt felismerve indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány a Boldogságóra programját, mely a pozitív pszichológia kutatásaira épül és melynek keretében az oktatási-nevelési intézmények most Boldog Iskolákká válhatnak.

 • 2016.03.04 Mit tegyünk a hasfájós csecsemővel?

  Az első gyermek megszületése után sok szülő tanácstalanul áll a síró csecsemő kiságya mellett, vagy dajkálja naphosszat, hogy a nyűgös kicsit megnyugtassa. A sokat síró, hasfájós csecsemőknél felmerül a kólika gyanúja, ám a kezdő szülők gyakran nem tudják, hogy ez pontosan mit is takar, és hogyan lehet kezelni.

 • 2016.02.25 Naponta két gyermek fullad meg a Földközi-tengeren

  2015 szeptembere óta átlagosan két gyermek fullad meg naponta, amikor a családjaik a Földközi-tenger keleti részén próbálnak átkelni, és a gyermekhalálozások száma folyamatosan növekszik, mondta el a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az UNICEF. A szervezetek a konfliktustól és kétségbeeséstől menekülők biztonságát kérik.

 • 2016.02.13 Különóra helyett irány a játszótér!

  Minden szülőnek a saját gyermeke a legtökéletesebb, szeretné okosnak, szépnek, kiemelkedőnek látni. Szeretne mindent megadni neki, játékokat, különórákat, lehetőségeket. Közben pedig elfeledkezik róla: egy egészséges gyerek fejlődik magától is.

 • 2016.02.09 Kis súllyal született? Akkor is van esélye!

  Magyarországon száz gyerekből nyolc veszélyeztetett a terhesség alatt kialakult elmaradások miatt. Náluk kulcsfontosságú, hogy azonnal segítséget, terápiás ellátást kapjon a gyerek, hiszen így nagyobb az állapotjavulás esélye.

 • 2016.02.08 Amíg szoptatunk, aludjunk a babával?

  Egy új brit tanulmány szerint tovább szoptatnak azok az anyák, akik gyakran vagy állandóan megosztják ágyukat a csecsemőjükkel.

 • 2016.02.06 Az első egy évben kerüljük a tehéntejet!

  Az egyéves kor körül kialakuló allergiás tünetek 40%-át ételallergia okozza, amelyért jelentős mértékben az idő előtt bevezetett tehéntej felelős – hívja fel a figyelmet Dr. Veres Gábor, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság elnöke.

Hirdetés
Hirdetés