Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A fejünk tetején száll ki a legtöbb meleg? Segít egy bögre forralt bor, ha átfagytunk? A pamut melegen tart? Nem minden igaz, amit eddig a hidegről ...

Hirdetés
 • 2016.01.25 Felnőtt betegségek, amik gyermekeket is sújthatnak

  A policisztás ovárium szindróma (PCOS) és az inzulin rezisztencia (IR) sokak számára sajnos nem ismeretlen fogalmak, hiszen hazánkban is több ezer nőt érintenek ezek a kórok. Azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy ezek a problémák sokszor már gyerekkorban jelentkeznek, és az idők folyamán súlyosbodhatnak.

 • 2016.01.24 Milyen legyen a gyerekszoba?

  A gyerek attól gyerek, hogy játszik. Játszik, felfedez, mozog, próbálkozik, mesél, elképzel, örül. Ezekhez a tevékenységekhez alakítsunk ki nekik egy megfelelő kuckót.

 • 2016.01.20 A modern gyereknevelés 5 hibája

  Mind érezzük, hogy valami nem stimmel a mai szülőkkel - tisztelet a kivételnek. Virágzik a gyermekkultusz, amiben mindig a gyereknek van igaza, mindig az van, amit ő akar, mi pedig feláldozzuk, ha kell ép elménket is, azért, hogy megfeleljünk neki. Emma Jenner a HuffingtonPost szakértője sorolta fel az 5 legnagyobb hibát, amit a modernkori szülők elkövetnek.

 • 2016.01.20 A túl jó immunrendszer következménye: ételallergia

  Egy új kutatás feltárta, hogy nagyobb valószínűséggel alakul ki tej-, tojás-, mogyoró-, liszt- vagy más ételallergia azoknál a csecsemőknél, akik túlzottan aktív immunsejtekkel születnek.

 • 2016.01.14 Ezért jó, ha az embernek vannak igazi barátai

  A legújabb vizsgálatok szerint gyermekek esetében a legjobb barát segíthet megbirkózni a negatív élményekkel és az ártalmas pszichológiai behatásokkal.

 • 2016.01.06 Az apától lesz okosabb a gyerek

  Magasabb az IQ-juk azoknak a gyerekeknek, akik sok időt töltenek apjukkal, állapították meg a University of Newcastle kutatói.

 • 2016.01.06 Kinek ízlik a menzás menü?

  Az Ön gyereke szereti a menzát a szeptemberben bevezetett szigorítások óta? Nincs íze semminek vagy baja van a bulgurral? A vacsorával pótolja az ebédet? Ismét gyermekeik egészséges táplálkozását vettük górcső alá.

 • 2016.01.06 A meddőségi kezelésekből született babák is jól fejlődnek

  Fellélegezhetnek azok az asszisztált reprodukciót igénybe vevő párok, akik eddig attól tartottak, hogy a fogamzást elősegítő technika esetleg kárt tehet a magzatban. Egy amerikai felmérés szerint a meddőségi kezeléseknek nincs kihatása a gyermek fejlődésére.

 • 2016.01.01 Egyre több ikerpár születik

  Folyamatosan növekszik az ikerszületések száma az Egyesült Államokban - erről számolt be az amerikai Egészségügyi Prevenciós Központ legújabb jelentése.

 • 2015.12.26 Gyógyulásom története: 700 grammal született

  25 hétre született, alig volt 70 deka, most pedig már iskolába jár, és sorra hozza a piros pontokat. Kati egy igazi kis harcos lett, és már senki nem mondaná meg róla, hogy koraszülött volt. Édesanyja mesélt nekünk a nehéz időkről.

Hirdetés
Hirdetés