Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A megmagyarázhatatlannak tűnő emésztési problémák hátterében ételintolerancia is állhat, akár a kisgyermekeknél is. Az intolerancia nem azonos ...

Hirdetés
 • 2016.04.29 Hétvégi program: Sárkányok éjszakái

  Mint mindenki, mi is nagyon várjuk a hétvégét. Egyrészről tovább lehet kicsit aludni, másrészről a feszített hétköznapokba sajnos nem fér bele semmi extra program. Így ezek hétvégére maradnak.

 • 2016.04.26 Az oltástól nem kell rettegni

  Diftéria, gyermekbénulás, kanyaró és rózsahimlő – csak néhány szörnyű betegség, amelyektől felmenőink rettegtek, mára azonban feledésbe merültek. A megfelelő védőoltások hatékonyságának köszönhetően az esetek száma jelentősen visszaesett, sőt, Európát gyermekbénulásmentes övezetté nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet (WHO). De elmondható-e ugyanez a humán papillómavírus (HPV) fertőzésről, ami tízből nyolc nőt érint, és számos daganatos megbetegedésért felelős? Vagy a bárányhimlőről és a rotavírusról? A rotavírus okozta - naponta akár húsz alkalommal is jelentkező - hányás és hasmenés kisgyermekek ezreit érinti, míg a HPV okozta méhnyakrák - amely csaknem teljes mértékben megelőzhető a vírus elleni védőoltással és rendszeres szűréssel - 28 000 halálos áldozatot követel évente Európában. Az elszomorító statisztikák hátterében továbbra is főként a tudatlanság és a figyelmetlenség áll.

 • 2016.04.25 A mai gyerekek egészsége rosszabb, mint elődeiké

  A Michigani Egyetem C.S. Mott Gyermekklinikájának kutatásában megkérdezett amerikai felnőttek fele szerint a mai gyerekek egészsége rosszabb, mint felmenőiké.

 • 2016.04.21 Baba vagy macska - Tényleg választanunk kell?

  Boldogságunk határtalan, várandósak vagyunk, várjuk az új jövevényt. Eddig csak azon aggódtunk, összefér-e a várandósság a cicatartással, s minekutána kiokosodtunk, hogy igen, azon kezdünk aggódni, összefér-e vajon a babatartás a macskatartással? :)

 • 2016.04.20 Az anya agyhalála után két hónappal jött világra egy gyermek

  Az anya agyhalála után 55 napig a nő méhében életben tartott, majd a terhesség 27. hetében császármetszéssel megszületett babát engedtek haza egy lengyelországi kórházból, a gyermeknek esélye van a normális fejlődésre - számolt be róla kedden az RMF FM lengyel rádió.

 • 2016.04.18 Milyen iskolában tanuljon tovább a gyerek?

  Sokan gondolják, hogy korai még ezzel foglalkozni. Vagy azért, mert még alsós a gyerek, vagy azért, mert ugyan aktuális lesz a felvételi a következő tanévben, de ezt a mostanit még be sem fejeztük. Azonban sok kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban. Mikor érdemes tájékozódni?

 • 2016.04.18 Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát

  Lecserélik a gyermekbénulás elleni vakcinát több mint 150 országban, a váltás fontos mérföldkő a veszélyes vírus elleni végső harcban - mondták az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által indított kampány szakemberei a BBC Newsnak.

 • 2016.04.11 Egy kis kórházi illemtan

  Mikor menjünk? Mit vigyünk? Gyerekkel vagy gyerek nélkül? – Ezek a kérdések már mindenkiben felmerültek, aki valaha is ment kórházba látogatóként. A K&H gyógyvarázs most összegyűjtötte azokat a fontosabb tudnivalókat, amiket egy gyerekosztály meglátogatása során illik szem előtt tartani.

 • 2016.04.08 A gyerek az nem kis felnőtt! Vitaminhiányosak gyerekeink

  Az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet – derül ki a 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai kutatásból. A korosztály közel felének magas a koleszterinszintje, és túl sok sót fogyaszt, tíz százalékát pedig az elhízás is fenyegeti. A riasztó eredmények hátterében főként az áll, hogy minden második családban ugyanazt eszik a kisgyermekek, mint a szüleik, pedig a szervezetüknek egészen más étrendre lenne szüksége. Az élet első 1000 napjának táplálása ráadásul nemcsak a gyerekkori egészséget határozza meg, de számos felnőttkori népbetegség megelőzésében is óriási szerepet játszik.

 • 2016.04.06 Segítség, "fészbúkozik" a gyerek!!!

  „A közösségi oldalt be kéne tiltani, mert egyesek még azt is kiposztolják, ha lezuhanyoztak” - mondta indulatosan a barátnőm még tavaly, aki csak nemrégiben adta meg magát a nyomásnak, hogy idegenvezetőként, végre letegye „virtuális” névjegyét is a világban. Azóta mindig mosolygok, ha épp összekapcsolódom vele a térben, de aktív net használóként magam is megbotránkozom, ha valaki félig csukott szemmel, a reggeli teájával üzen a barátainak.

Hirdetés
Hirdetés