Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A megmagyarázhatatlannak tűnő emésztési problémák hátterében ételintolerancia is állhat, akár a kisgyermekeknél is. Az intolerancia nem azonos ...

Hirdetés
 • 2015.11.18 Téli sportágak kavalkádja a Városligeti Műjégpályán!

  2015. december 13-án, vasárnap (10 és 20 óra között), a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szervezésében valósul meg a „TÉLI SPORTÁGVÁLASZTÓ – Mozogj télen is!” elnevezésű esemény a Városligeti Műjégpályán.

 • 2015.11.17 Ezentúl ez lesz tesiórán?

  Nem fognak unatkozni a gyerekeink a napi testnevelésórán, a legújabb intézkedések szerint taktikai gondolkodást, egészség- és személyiségfejlesztést, stresszkezelést és relaxációt is tanul(hat)nak majd.

 • 2015.11.14 Nem buta, csak nem hall

  Tudta, hogy a magzat első működő szerve nem az ultrahangon olyan csodálatosan látható dobogó szíve, hanem a füle? A csecsemők és kisgyermekek testi és szellemi fejlődésének alapvető feltétele a hallás, ezért a csökkenésére utaló első jellel orvoshoz kell fordulni.

 • 2015.11.13 Hurrá! Felére csökkent a gyermekágyi halandóság!

  Mintegy felére csökkent a gyermekágyi halandóság az elmúlt 25 évben, de csak kilenc országban érték el az ENSZ által kitűzött célokat - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett adatokból.

 • 2015.11.11 Ettől lesz empatikus a gyerek

  Egy német tanulmány szerint a rendszeres meseolvasás pozitívan hat a gyerekek társas fejlődésére és tanulmányaira is, függetlenül a szülők végzettségétől.

 • 2015.11.10 Nem is kell a lázcsillapító?

  A szakmai ajánlás szerint a lázat nem kóros állapot, hanem a szervezet védekező reakciója, ami hasznos is lehet.

 • 2015.11.10 Hadd túrja az orrát!

  Gusztustalannak találod, ha a gyerek túrja az orrát? Vagy egyenesen cikinek érzed? Vedd lazán, nem árt vele senkinek!

 • 2015.11.09 Génszerkesztéssel gyógyítják a leukémiát

  Először gyógyították meg egy kisgyerek leukémiáját úttörő génterápiával, emberi immunsejtek génjeinek szerkesztésével - közölték a londoni Great Ormond Street kórház orvosai.

 • 2015.11.08 Milyen a jó gyerekcipő?

  Zárt sarok, vastag és rugalmas talp – ezek a legfőbb tulajdonságai az ideális gyerekcipőnek dr. Terebessy Tamás szerint. A Semmelweis Egyetem ortopéd szakorvosa azt javasolja a szülőknek, hogy a csizmák vásárlásakor is elsősorban ezeket a szempontokat vegyék figyelembe. Ami az anyagot illeti, a bőr a legjobb választás, az azonban ortopédiai szempontból lényegtelen, hogy milyen magas a szár, illetve, hogy tépőzáras vagy fűzős-e a lábbeli – hangsúlyozza.

 • 2015.11.07 Amit a földimogyoró allergiáról tudni érdemes

  A földimogyoró egyike azoknak az élelmiszereknek, amelyek gyakran okoznak táplálékallergiás tüneteket. A tünetek súlyossága az egészen enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig is terjedhet.

Hirdetés
Hirdetés