Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A nyári szünetet az 1800-as évek végén „találták ki” Amerikában, előtte a városi gyerekek 260 napot jártak iskolába. A parasztgyerekek ...

Hirdetés
 • 2015.12.03 Ez aggasztja a szülőket a leginkább

  A számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel összefüggő egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban - derült ki a legfrissebb adatokból.

 • 2015.11.30 Öt évesen is látszik, ha az anya dohányzott

  Még ötéves korukban is találni a gyerekek vérében molekuláris bizonyítékot arra, ha anyjuk dohányzott a várandósság idején.

 • 2015.11.29 Így neveld higiéniára a gyereket!

  Egy gyereknek a higiénia fogalma nem mond semmit, sőt, a legtöbb esetben minél jobban összekoszolhatja magát, annál boldogabb. Tőlünk, a szüleitől tanulja meg, hogyan védekezhet a kórokozók ellen úgy, hogy túlzásba sem viszi a tisztálkodást. Dr. Rente Judit gyermekorvossal az íratlan szabályoktól beszélgettünk.

 • 2015.11.26 Kockázatosabb a hétvégén szülni

  Legalábbis az angol közkórházak statisztikái azt mutatják, hogy a hétvégén született babák egy hajszálnyit rosszabb eséllyel élik túl az első hetüket.

 • 2015.11.26 8 éves kislány a legfiatalabb mellrákos

  A Turner család 8 éves kislánya Chrissy egy nap azzal fordult szüleihez, hogy csomó van a mellében.

 • 2015.11.23 A felmelegedés csökkenti a születésszámot

  A klímaváltozás valószínűleg hozzájárul az amerikai születési ráta folyamatos csökkenéséhez – írja az MTI. A cambridge-i Nemzeti Gazdasági Kutatási Hivatal szakértői szerint a század végére évente százezerrel kevesebb gyerek jön világra az Egyesült Államokban.

 • 2015.11.21 Az iskola az oka mindennek? A gyerekek és a drog

  Nem elhanyagolható az iskola szerepe, az iskolai légkör nagyban befolyásolhatja a droghasználatot. „ Azokban az iskolákban, ahol oldott a légkör, nyílt a tanár-diák kapcsolat, szeretetteljesen fordulnak a diák felé, sokkal ritkábban kerül elő a drog” – állítja dr. Grezsa Ferenc. Persze az iskola falain belül nem csak a tanároknak, de a kortársaknak is meg kell felelni, az sem mindegy, milyen értékeket képviselnek az adott közösségben élők.

 • 2015.11.21 Anyatejjel a koraszülöttekért!

  Hazánkban évente 8000 újszülött, azaz tízből egy kisbaba koraszülöttként lát napvilágot. Esetükben életmentő lehet a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatás, de a megfelelő táplálás minden gyermek számára kulcsfontosságú.

 • 2015.11.18 Téli sportágak kavalkádja a Városligeti Műjégpályán!

  2015. december 13-án, vasárnap (10 és 20 óra között), a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szervezésében valósul meg a „TÉLI SPORTÁGVÁLASZTÓ – Mozogj télen is!” elnevezésű esemény a Városligeti Műjégpályán.

 • 2015.11.17 Ezentúl ez lesz tesiórán?

  Nem fognak unatkozni a gyerekeink a napi testnevelésórán, a legújabb intézkedések szerint taktikai gondolkodást, egészség- és személyiségfejlesztést, stresszkezelést és relaxációt is tanul(hat)nak majd.

Hirdetés
Hirdetés