Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

A fejünk tetején száll ki a legtöbb meleg? Segít egy bögre forralt bor, ha átfagytunk? A pamut melegen tart? Nem minden igaz, amit eddig a hidegről ...

Hirdetés
 • 2015.11.26 Kockázatosabb a hétvégén szülni

  Legalábbis az angol közkórházak statisztikái azt mutatják, hogy a hétvégén született babák egy hajszálnyit rosszabb eséllyel élik túl az első hetüket.

 • 2015.11.26 8 éves kislány a legfiatalabb mellrákos

  A Turner család 8 éves kislánya Chrissy egy nap azzal fordult szüleihez, hogy csomó van a mellében.

 • 2015.11.23 A felmelegedés csökkenti a születésszámot

  A klímaváltozás valószínűleg hozzájárul az amerikai születési ráta folyamatos csökkenéséhez – írja az MTI. A cambridge-i Nemzeti Gazdasági Kutatási Hivatal szakértői szerint a század végére évente százezerrel kevesebb gyerek jön világra az Egyesült Államokban.

 • 2015.11.21 Az iskola az oka mindennek? A gyerekek és a drog

  Nem elhanyagolható az iskola szerepe, az iskolai légkör nagyban befolyásolhatja a droghasználatot. „ Azokban az iskolákban, ahol oldott a légkör, nyílt a tanár-diák kapcsolat, szeretetteljesen fordulnak a diák felé, sokkal ritkábban kerül elő a drog” – állítja dr. Grezsa Ferenc. Persze az iskola falain belül nem csak a tanároknak, de a kortársaknak is meg kell felelni, az sem mindegy, milyen értékeket képviselnek az adott közösségben élők.

 • 2015.11.21 Anyatejjel a koraszülöttekért!

  Hazánkban évente 8000 újszülött, azaz tízből egy kisbaba koraszülöttként lát napvilágot. Esetükben életmentő lehet a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatás, de a megfelelő táplálás minden gyermek számára kulcsfontosságú.

 • 2015.11.18 Téli sportágak kavalkádja a Városligeti Műjégpályán!

  2015. december 13-án, vasárnap (10 és 20 óra között), a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda szervezésében valósul meg a „TÉLI SPORTÁGVÁLASZTÓ – Mozogj télen is!” elnevezésű esemény a Városligeti Műjégpályán.

 • 2015.11.17 Ezentúl ez lesz tesiórán?

  Nem fognak unatkozni a gyerekeink a napi testnevelésórán, a legújabb intézkedések szerint taktikai gondolkodást, egészség- és személyiségfejlesztést, stresszkezelést és relaxációt is tanul(hat)nak majd.

 • 2015.11.14 Nem buta, csak nem hall

  Tudta, hogy a magzat első működő szerve nem az ultrahangon olyan csodálatosan látható dobogó szíve, hanem a füle? A csecsemők és kisgyermekek testi és szellemi fejlődésének alapvető feltétele a hallás, ezért a csökkenésére utaló első jellel orvoshoz kell fordulni.

 • 2015.11.13 Hurrá! Felére csökkent a gyermekágyi halandóság!

  Mintegy felére csökkent a gyermekágyi halandóság az elmúlt 25 évben, de csak kilenc országban érték el az ENSZ által kitűzött célokat - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által közzétett adatokból.

 • 2015.11.11 Ettől lesz empatikus a gyerek

  Egy német tanulmány szerint a rendszeres meseolvasás pozitívan hat a gyerekek társas fejlődésére és tanulmányaira is, függetlenül a szülők végzettségétől.

Hirdetés
Hirdetés