Hirdetés
Gyerektükör
Előző Következő

November 17-én tartották a koraszülöttek világnapját. Az időre született csecsemők 280 napot töltenek méhen belül, addig a korababák ennél ...

Hirdetés
 • 2016.03.23 Életmese

  Mónikát 13 éve ismerem. Társasházunk kertjéből gyakran láttam át a szomszédos, kis kozmetikára, és a mosolygós köszönések lassan kölcsönös bizalommá értek. Január első napjaiban „boldogújévet” kívántam neki, ő sírósan megköszönte, majd halkan megkérdezte, leírnám-e a történetüket?

 • 2016.03.22 Még mindig sokat isznak a magyar tinik

  Kevesebb alkoholt isznak és kevesebbet dohányoznak a magyar tinédzserek, mint 2010-ben, más országokkal összehasonlítva azonban még mindig kedvezőtlenek a magyar adatok.

 • 2016.03.22 5 dolog, ami miatt nem esel teherbe

  A legtöbb nő életében eljön a pillanat, amikor gyermeket szeretne, de éppen akkor nem sikerül teherbe esnie. Sokszor hónapokig tart a próbálkozás, amit elkeseredés követ, pedig lehet, hogy csak valami banális dolog a sikertelenség okozója.

 • 2016.03.15 Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

  Egy amerikai kutatás keretében a 700 gyermek táplálkozását vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a családi környezet, a testvérek száma a csemeték egészségét.

 • 2016.03.11 Egészséges baba született zika vírusos anyától

  Spanyolországban megszületett az első baba, akinek az anyja zikavírussal volt fertőzött. A gyerek jól van, úgy tűnik nem okozott semmi bajt nála a vírus.

 • 2016.03.09 Agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi csecsemők

  Súlyos agykárosodást szenvedtek a törökszentmiklósi drogügyben érintett csecsemők, mindketten ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is - tájékoztatta Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója kedden az MTI-t.

 • 2016.03.06 Már az iskolában megtanulhatnak boldogok lenni a gyerekek

  Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő. A gyerekek jólléte a szülői nevelés mellett függ az óvodától és az iskolától és a benne dolgozóktól is, hiszen csak boldog, nyugodt szakemberek tudják felkészíteni a jövő nemzedékét egy boldogabb életre. Ezt felismerve indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány a Boldogságóra programját, mely a pozitív pszichológia kutatásaira épül és melynek keretében az oktatási-nevelési intézmények most Boldog Iskolákká válhatnak.

 • 2016.03.04 Mit tegyünk a hasfájós csecsemővel?

  Az első gyermek megszületése után sok szülő tanácstalanul áll a síró csecsemő kiságya mellett, vagy dajkálja naphosszat, hogy a nyűgös kicsit megnyugtassa. A sokat síró, hasfájós csecsemőknél felmerül a kólika gyanúja, ám a kezdő szülők gyakran nem tudják, hogy ez pontosan mit is takar, és hogyan lehet kezelni.

 • 2016.02.25 Naponta két gyermek fullad meg a Földközi-tengeren

  2015 szeptembere óta átlagosan két gyermek fullad meg naponta, amikor a családjaik a Földközi-tenger keleti részén próbálnak átkelni, és a gyermekhalálozások száma folyamatosan növekszik, mondta el a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és az UNICEF. A szervezetek a konfliktustól és kétségbeeséstől menekülők biztonságát kérik.

 • 2016.02.13 Különóra helyett irány a játszótér!

  Minden szülőnek a saját gyermeke a legtökéletesebb, szeretné okosnak, szépnek, kiemelkedőnek látni. Szeretne mindent megadni neki, játékokat, különórákat, lehetőségeket. Közben pedig elfeledkezik róla: egy egészséges gyerek fejlődik magától is.

Hirdetés
Hirdetés