Hirdetés
Fáradó fiatalság

Fáradó fiatalság

Rendszeres fáradtságérzet, kialvatlanság, ingerlékenység, feszültség. Ez nem más, mint a tavaszi fáradtság, amely mindannyiunk napjait megnehezíti. A környezetben végbemenő változások a gyermekeinket sem kímélik, így ők is fáradékonyabbak, gyakran kezelhetetlenebbek, mint általában.

Hirdetés
Hirdetés

Sokan nem tudják, hogy az oly gyakran emlegetett tavaszi fáradtság kifejezés mit is takar valójában. Télen a szervezetünk feléli az elraktározott tartalékokat, lassúbb működésre áll át, amely nem tudja követni a hirtelen bekövetkező felmelegedést és a felfokozott tempót. Kis segítséggel azonban felkészíthetjük szervezetünket az átállásra, megrövidíthetjük a tavaszi fáradtság idejét, és enyhíthetjük a tüneteket.

A téli hónapok gyakran szürkeségben telnek, ezáltal kevés napfény ér minket és gyermekünket. Ebben az időszakban szervezetük nem kapja meg a csontok és a szervezet a működése számára fontos vitaminokat, mint például a D-vitamint. Mivel a téli halvány napsugarak is kedvezően hatnak gyermekünk hangulatára és egészségére, ezért ha hűvösebb az idő, akkor se hagyjuk ki a játékot vagy sétát a friss levegőn. Ez megerősíti szervezetüket, kiadhatják a bezártság alatt felgyülemlett mozgásigényüket, így nyugodtabbak lesznek és az esti alvással sem lesz probléma.

Nagyon fontos, hogy gyermekeink télen is sok gyümölcsöt és zöldséget egyenek, mivel ilyenkor a vitaminkészletek kiürülnek a szervezetből, így gyermekeink könnyebben megbetegedhetnek. A télen kapható gyümölcsök vitamintartalma korántsem azonos a nyáron termő gyümölcsökével, így a természetes vitaminokat szükség esetén C- és D-vitamint tartalmazó készítményekkel is kiegészíthetjük. A vitaminok pótlásával megerősítjük szervezetüket, ezáltal a tavasszal előforduló fertőzésekkel szemben is ellenállóvá válnak.

Ügyeljünk arra is, hogy gyermekeink időben ágyba kerüljenek: ha fáradtan mennek iskolába, kevésbé tudnak koncentrálni, és a teljesítőképességük is csökkenhet. A tavasz beköszöntével egyébként is nagyobb az alvásigényük, és a tartós, sötét és komor időjárásnak köszönhetően náluk is előfordulhatnak depressziós tünetek. Az együtt töltött idővel, a beszélgetésekkel és a közös programokkal az egész család könnyebben vészeli át ezeket a napokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend