Hirdetés
Ezt akarták tenni az elrabolt csecsemővel

Ezt akarták tenni az elrabolt csecsemővel

A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról eltűnt újszülött ügyében. Azóta bebizonyosodott, a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák - közölte a megyei főkapitányság vezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón.

2014.07.11
Hirdetés
Hirdetés

Tiborcz János elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a kisgyermeket egy 38 éves szombathelyi asszony és 31 éves unokaöccse vitte el a kórházból, azzal a szándékkal, hogy megtartsa.

A kórház szülészeti osztályáról szerda délután érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy eltűnt egy újszülött. Az egynapos kislányt, Hédit a rendőrök egy órán belül egészségesen megtalálták Szombathelyen, a Váci Mihály utca egyik lakásában, és a mentőszolgálat közreműködésével visszavitték a kórházba.

Ezt akarták tenni az elrabolt csecsemővel

Az ötgyermekes, elvált asszony - akinek öt fia közül négy már felnőtt - márciusban elvetélt, és tanúvallomások szerint unokaöccsével már régóta készült tettére. Több Vas megyei kórház szülészeti osztályát feltérképezték, és beszerezték a babaápoláshoz szükséges kellékeket is, amelyeket a rendőrök a szombathelyi lakásban megtaláltak - ismertette Tiborcz János.

Hozzátette: jelenleg még nem ismert, hogy jutottak be a kórházba és milyen körülmények között vették magukhoz a gyermeket. A gyanúsított nő unokaöccse egyébként korábban szociálismunkás-gyakornokként dolgozott a Markusovszky Kórházban, így valószínűleg kellő helyismerete volt.

A főkapitány elmondta azt is, hogy az ügyben elsődlegesen az emberkereskedelem gyanúja merült fel, de ezt a rendőrség kizárta. A vallomásokban ugyan vannak még ellentmondások, de az már egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák.

A rendőrség személyi szabadság 18 éven aluli sérelmére elkövetett megsértésének bűntette miatt folytatja a nyomozást, és javaslatot tett mindkét gyanúsított előzetes letartóztatására.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend