Hirdetés
Anyatej expressz indul útjára

Anyatej expressz indul útjára

Októberben vezetik be Milánóban az úgynevezett anyatej expresszt, ami házhoz megy az anyatejet adományozó kismamákhoz. Az anyatejet elsősorban koraszülötteknek szánják, hogy ezzel is elősegítsék a gyerekek gyógyulását.

2015.09.18
Hirdetés
Hirdetés

A híres háromkerekű olasz furgon, az Ape (olaszul: méh, méhecske), amit teherszállításra találtak ki, ezúttal hűtőberendezéssel lesz felszerelve. Mivel elég keskeny a járgány, így biztosan eljut majd minden sikátorba, ahol a szokványos autók már nem férnének el.

A házhoz menő anyatej expressz ötlete egy gyermekorvos, Guido Moro fejéből pattant ki, aki akár több európai nagyvárosban is bevezetné a szolgáltatást. Azok az édesanyák, akiknek túl sok anyateje van, a nap 24 órájában hívhatnak egy ingyenes telefonszámot, majd ezt követően kimegy hozzájuk egy ápolónő, aki megvizsgálja őket. Ha alkalmasak a rendszeres adományozásra, akkor rendelkezésükre bocsájtanak egy tejpumpát is.

Anyatej expressz indul útjára

“Az anyatej minden cseppje aranyat ér. Azok az édesanyák, akik adományozásra ajánlják fel az anyatejet, tulajdonképpen életet is menthetnek. Az anyatejnek olyan összetevői vannak, amelyeket nem helyettesíthet semmilyen mesterségesen előállított tejpor” – vallja a kezdeményezés ötletgazdája, Guido Moro.

Olaszországban jelenleg 33 tejbank működik, amelyek több gyógyszertárral is kapcsolatban állnak, évente mintegy 10.000 liter anyatejet gyűjtenek össze. A kisgyeremekes édesanyáknak nem mindig könnyű kimozdulniuk otthonról, ezért is jó ez az új kezdeményezés, aminek köszönhetően sokkal hamarabb eljut a koraszülött babákhoz a számukra oly fontos táplálék.

Forrás: lemon.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend