Hirdetés
10 dolog, ami nélkülözhetetlen a kisbaba körül

10 dolog, ami nélkülözhetetlen a kisbaba körül

Szülővé válni bizony nagyon új érzés, nem könnyű vele az elején megbirkózni! Noha a legtöbb páros előre elkezd készülni a baba fogadására, mégis minden a feje tetejére állhat, ha már valóban ott a pici. Mi az a 10 dolog, amit mindenképp vegyünk meg neki.

Hirdetés
Hirdetés

Egy pici gyermek érkezésével az a leírhatatlan felelősségérzet is megérkezik, melyre nemigen lehet előre felkészülni. Lesz elég dolog, amin aggódhatunk, ezért fontos, hogy legalább az alapvető dolgok meglegyenek a baba fogadásához. Ezek nélkül egyszerűen lehetetlen megoldani bármit. Tehát, mi az a 10 dolog, amire szükségünk lesz?

1. Babaülés az autóba: a babaülést szakszerűen a kocsiba kell helyezni, mielőtt megérkezik a bébi – gyakran elfelejtődik a többi teendő mellett, pedig nagyon fontos. A biztonságos babaülés nélkül aligha szállíthatjuk megfelelően a gyermeket már a legelején! Ebben nemcsak az autóban utazhat, hanem hordozhatjuk is benne és jó ideig tudjuk használni.

2. Baba monitor: minden édesanya számára nagyon fontos. Talán úgy érezzük, mi nem vagyunk ennyire paranoiásak, ám higgyük el, amint ott alszik majd a baba a kiságyában, egészen másként fogjuk magunkat érezni. Állandóan a biztonsága jár majd az eszünkben, figyeljük minden mozdulatát. Manapság már videós bébimonitor is van, ami nagyobb biztonságot jelent. Nemcsak halljuk a babát, hanem látjuk is.

3. Erős kiságy a babának: az otthon, ahová újszülött érkezik, nem nélkülözheti a babaágyat. Még azelőtt szerezzük be, hogy a gyermek megérkezne, hiszen semmiképp sem alhatunk egy ilyen pici babával egy ágyban! A babaágy biztonságos számára és nem kell jó ideig lecserélni. Az ágy legyen erős, kellően magas rácsokkal. Minőséget vásároljunk, amivel biztosra mehetünk.

10 dolog, ami nélkülözhetetlen a kisbaba körül

4. Pelenkák – és abból sok: egyértelmű, hogy ezekre nagy szükségünk lesz kezdettől fogva. Legalább egy tucat legyen bekészítve belőle, amikor a babát hazavisszük, de ugyanennyi valószínűleg kelleni fog minden nap. Ezért nagyon érdemes jó sokat beszerezni belőle, hiszen ne feledjük, a baba hazaérkezése után nehezen lesz módunk arra, hogy leugorjunk pelenkáért a szupermarketbe! Készítsünk be babakrémeket is, mert sok pici allergiás a pelenkákra.

5. Babakocsi: a biztonsági kocsiülés természetesen nem elég, ha baba érkezik a családba, akkor sem, ha hordozható. Hiszen előbb-utóbb szükségünk lesz egy tolható babakocsira. Egy izgő-mozgó kisbabát legegyszerűbb ebben vinni, akár a ház körül sétálunk, akár a parkban. Vehetünk egy hintázós (földre fixen állítható) babahordozót is, nagy hasznát vesszük: a kisbabák szeretnek hintázni és nem válnak olyan hamar megint nyughatatlanná.

6. Babakád: a fürdetés alapvető eszköze, szintén kezdettől szükség lesz rá. A saját kádunkban nem fürdethetjük őt, nem higiénikus és veszélyes is számára. Érdemes olyan babakádat beszereznünk, ami akkor is jó lesz, ha a gyermek már nagyobbacska. Egy minőségi darabbal jól járunk.

7. Szemeteskuka a pelenkáknak: nem tűnhet olyan fontosnak, de jobb, ha tudjuk, amint a baba körüli teendőkkel foglalkozunk majd minden nap, igen hasznosnak fogjuk találni a kukát, melybe csak a használt pelenkákat dobhatjuk! Lehetőleg helyezzük el a pelenkázó asztal közelében.

8. Babaszappan és sampon: sose használjuk a baba fürdetésére a saját kozmetikumainkat! A kisbabák bőre nagyon érzékeny, speciális törődést igényel. Vegyünk minőségi babaszappant, sampont, olajat és hintőport számára.

9. Etető üvegek: egyetlen szülő sem feledkezhet meg a cumisüvegekről. Érdemes belőlük legalább hármat beszerezni, így különböző célokra is használhatjuk. Egyiket éppen használjuk, miközben a másik kettőt sterillé tesszük.

10. Babaápolási készlet: ne keverjük a sajátunkat a kisbaba fésűjével, körömvágó készletével vagy egyéb ápoláshoz szükséges holmijával. Széles fogú, lágyabb babafésű kell, valamint célszerű a kicsinek egy külön táskát fenntartani, amelyben a neki való eszközöket tároljuk. Tartsuk őket sterilen, ne legyen esélyük valamilyen módon befertőződni!

Forrás: Napidoktor.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend