Hirdetés
Zavar a merevedésben

Zavar a merevedésben

A merevedési zavar sokszor nagyobb bajt jelez. Annak ellenére, hogy sokat, sokszor és számos fórumon beszélünk a témáról, továbbra is alul tájékozottak vagyunk szexuális ismeretek tekintetében.

Hirdetés
Hirdetés

A merevedési zavarral kapcsolatos hiányos értesülésekre és tévhitekre épülő megközelítés nemcsak szexuális életünket és azon keresztül párkapcsolatainkat rombolja, de az egészségünkre is jelentős befolyással van.

Ma Magyarországon félmillió férfit, tehát egymillió embert érint a merevedési gond, hiszen a probléma ugyanúgy kihat a partnerekre is.

Akkor beszélünk a merevedés zavaráról, ha a szexuális aktushoz szükséges erekció vagy nem jön létre, vagy nem kellő fokú, vagy nem tart kellő ideig a kielégítő szexuális együttlét elérése során.

Masszívan tartja magát az a tévhit, mely szerint a merevedési zavart csak stressz és szorongás okoz, illetve természetes következménye az évek múlásának. A valóság ellenben az, hogy a merevedési zavarnak ugyan lehetnek életmódbeli okai, de az esetek nagy százalékában súlyos népbetegségek első figyelmeztető jeleként tűnik fel.

Ezek a következők:

  • cukorbetegség
  • magasvérnyomás
  • magas vérzsírszint
  • szív- és érrendszeri megbetegedések
  • depresszió

A merevedési zavar kialakulásában bizonyos gyógyszerek, medencetáji sugárkezelés, műtét is szerepet játszhatnak.

Nagyon fontos tehát, hogy a merevedési zavar megjelenésekor az érintettek azonnal forduljanak szakemberhez, hiszen így megelőzhetik a talán csak évek múlva bekövetkező nagyobb bajt.

Mivel azonban a merevedési zavar kapcsán a szégyenérzet, a kudarc és a szorongás érzése dominál a legtöbb férfiban, ez megnehezíti, hogy segítséget kérjenek. Ennek felismerésére épült az a kampány, melynek tolmácsolója Keljfel Jancsi figurája. A figura használatának az a célja , hogy humorral fűszerezze a merevedési zavarral kapcsolatos információkat, s hogy - remélhetőleg - leküzdje a férfiak szégyenérzetét a témával kapcsolatban. Mert mégis egyszerűbb a rendelőben azt mondani: "Doktor úr, Keljfel Jancsi miatt jöttem."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend