Hirdetés
Visszér: az elhanyagolt népbetegség

Visszér: az elhanyagolt népbetegség

Hazánkban minden harmadik felnőttet érint a visszérbetegség. A betegség kialakulása során a lábon jelentkező elváltozásokat gyakran nem kíséri érezhető panasz, így ezeket a rendellenességeket csupán kozmetikai problémaként kezeljük.                       

Hirdetés
Hirdetés

Az érintettek nagy százaléka megfelelő információ hiányában elhanyagolja a tüneteket, és csak akkor fordul orvoshoz, amikor a betegség már előrehaladott, szövődményekkel is súlyosbított stádiumba kerül. A Boehringer Ingelheim Pharma kerekasztal-beszélgetésén a visszérbetegség kockázataira, az időben megkezdett  kezelés fontosságára hívták fel a figyelmet szakemberek.

2007. márciusában készült az a reprezentatív felmérés, mely a visszérbetegség előfordulását vizsgálta a magyarországi felnőtt lakosság körében. Eszerint a férfiak 19, a nők 45 százalékának vannak visszeres panaszai. Az életkor előrehaladtával a megbetegedés előfordulási gyakorisága drámaian nő: míg 30 és 39 év között 20 százalék, addig 50 és 59 év között már 47, hatvan év felett pedig már 59 százalékos a betegség előfordulási aránya.

A visszérbetegségek kezelésének középpontjában a fokozatosság és a komplexitás áll. A kezeléssel kapcsolatban fontos megérteni, hogy a betegségből, ha már egyszer kialakult, soha nem lehet teljesen kigyógyulni, a panaszok és a tünetek újra és újra jelentkezni fognak. A komplex kezelés lényege abban rejlik, hogy az életmódtanácsok, a gyógyszeres kezelés, a gyógyharisnya és az esetleges egyéb orvosi beavatkozások egymást kiegészítve fejtik ki hatásukat.

A gyógyszeres kezelésnek kiemelkedő helye és szerepe van a folyamatban, mert rendszeres, kúraszerű és hosszú távú szedése hatásosan csökkenti a fájdalmas panaszokat, például a lábdagadást, nehézláb-érzést, feszülést, éjszakai lábikragörcsöt. A Boehringer Ingelheim Pharma kapszulája kimondottan a visszérbetegség panaszainak kezelésére szolgál. A vadgesztenyemag standardizált kivonatát tartalmazó gyógyszer hatóanyaga csökkenti a vénafal átjárhatóságát és ezáltal a fehérvérsejtek kijutását az érfalon. Csökkenti továbbá a gyulladásos sejtek számát és a sejtekből felszabaduló enzimek mennyiségét, erősíti a vénák falát, és javítja az erek rugalmasságát. A gyógyszer hatására egészségesebb lesz a láb vérkeringése, ezért csökkennek a kellemetlen panaszok, mint a lábdagadás, a fájdalmas nehézláb-érzés, az éjszakai lábszárgörcs, a feszülés és a bőrviszketés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend