Hirdetés
Vesével-lélekkel

Vesével-lélekkel

Ha a súlyos veseműködési zavarban szenvedő betegeket a szokásos, heti háromszor végzett hemodialízis helyett hat alkalommal viszik kezelésre, szívük állapota mérhetően javul. A fontos megfigyelésről készült tanulmányt a világ vezető orvosi folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.

Hirdetés
Hirdetés

Ha a vese működésének mintegy 90 százaléka már kiesik, vagy veseátültetésre, vagy művesekezelésre van szükség, amíg megfelelő, alkalmas vesét sikerül találni. Az amerikai statisztikák szerint az Egyesült Államokban csaknem 400 ezer ember szorul rendszeres művesekezelésre, de világszerte ez a szám meghaladja a kétmilliót.

A művesekezelésre szoruló betegek hetenként általában három alkalommal kerülnek a művese-állomásra, és így állapotuk jól egyensúlyban tartható.

Az orvosok a vese működésének javulása mellett a betegek szívének állapotát is részletesen vizsgálták. A bal kamra tömegének mérésével igyekeztek fölmérni a szív állapotának alakulását, ezen kívül még számos más vizsgálatot is elvégeztek, még a gondolkodási képesség esetleges változását is igyekeztek fölmérni.

A hetenként hatszor végzett hemodialízis jelentősen javította a vérnyomást és a művesekezelés során gyakran gondot okozó vérfoszfát-szintet.

Hirdetés
Hirdetés
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Hirdetés
Pirula Trend