Hirdetés
Férfitükör
Előző Következő
Az IBS gyógyszeres kezelése

Az irritábilis bél szindróma gyógyszeres kezelése szorosan összetartozik az életmód megváltoztatásával és a stresszkezeléssel. A legtöbb ...

Hirdetés
 • 2016.01.16 A zsír reneszánsza

  A családok jelentős többsége ma már olajjal főz, köszönhetően az elmúlt évtizedek zsírtipró propagandájának. Az utóbbi időben viszont mintha ismét felfedeznék a háziasszonyok a zsírral való főzést. De vajon jól teszik-e?

 • 2016.01.16 Reggelizz, és máris jobban indul a napod!

  A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van.

 • 2016.01.15 Férfi influenza igenis van!

  Egy új kutatás szerint azonban a „férfi influenza” valódi jelenség, és a betegség tényleg súlyosabb tüneteket okoz a férfiaknak, mint nőknek.

 • 2016.01.15 Új utak a személyre szabott gyógyászatban!

  A precíziós gyógyszerkutatásban, a betegségek genetikai hátterének felderítésében és a gének felfedezésében nyithatnak új utakat azok az eredmények, amelyeket a sejtek nagyfelbontású térbeli vizsgálatára alkalmas rendszermikroszkópia területén ért el Horváth Péter bioinformatikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának tudományos főmunkatársa és nemzetközi kutatócsoportja - tájékoztatta az Akadémia csütörtökön az MTI-t.

 • 2016.01.15 Meghalt Céline Dion férje

  René Angélil rákkal vívott hosszú és sokadik harca véget ért. 73 éves korában elhunyt.

 • 2016.01.14 Folyik, eldugul az orra, pedig nincs is megfázva?

  A téli időszakban gyakori náthás panaszok mellett bizonyos ételek is okozhatják, ha állandóan orrfolyástól, orrdugulástól szenvedünk. Ilyen esetben a magas hisztamin tartalmú ételek kerülésével, és a hiányzó enzim pótlásával szüntethetők meg a tünetek.

 • 2016.01.13 Az életkor komoly rizikója a trombózisnak is!

  A legújabb vizsgálatok alapján ma már egyértelműen látszik, hogy a fejlett országokban az életkor emelkedésével együtt komoly problémát jelent a pitvarfibrilláció, illetve az ennek következtében kialakuló stroke, és tromboembólia. A témában prof. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási specialistája van a segítségünkre.

 • 2016.01.13 David Bowie különös szemeinek titka

  Akár nagy David Bowie rajongó, akár nem, az biztos, hogy rögtön beugrik róla, hogy volt valami különös a szemeivel, mintha nem egyforma színűek lettek volna. Mi is az igazság?

 • 2016.01.13 Ezekből az orvosokból van súlyos hiány

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma adatai szerint Magyarországról tizenkilencről tizenegyre csökkent az orvosi hiányszakmák száma.

 • 2016.01.13 Teljesen el tudják tüntetni a HIV-vírust

  A jeruzsálemi Héber Egyetem két tudósa az AIDS vírust az emberi szervezetből kiirtó gyógyszert ígér, amelynek hamarosan megkezdődnek klinikai tesztjei.

Hirdetés
Hirdetés