Hirdetés
Új módszer a szemszárazság ellen

Új módszer a szemszárazság ellen

Magyarországon több mint félmillió ember szenved a szemszárazságtól. A száraz szem betegség, rontja az életminőséget, ezért segítséget, beavatkozást igényel. A tünetek enyhítésére vagy megszüntetésére ma már számos módszer létezik.

Hirdetés
Hirdetés

Egy innovatív és újgenerációs spray formula nem csupán a tüneteket csökkenti, hanem a szemszárazságot kiváltó problémát kezeli.

A szemmel kapcsolatos megbetegedések között a szemszárazság az egyik leggyakrabban előforduló panasz - hazánkban több mint félmillió embert érint. A jelenséget általában a könnytermelés csökkenése jellemzi. A száraz szem nemcsak kellemetlen és rontja az életminőséget, hanem veszélyessé is válhat. Amennyiben nem kezeljük, esetleg a szem és a látás épsége is károsodhat.

A szemszárazságban szenvedő betegek panaszai az enyhe kellemetlenségtől a fájdalomig terjedhetnek. Viszkető, szúró, égető vagy idegentest érzés ("mintha homok ment volna a szemembe"), homályos látás, túlzott fényérzékenység, illetve a szem kivörösödése szerepelhetnek a tünetek között. Valódi szárazság érzése azonban ritkán fordul elő, sőt az irritáció következtében reflexszerű könnyezés is felléphet. Jellemző, hogy a panaszok pislogásra vagy a szemhéjak zárva tartására javulnak.

A tünetek enyhítésére vagy megszüntetésére ma már több modern kezelési mód létezik. A patikákban műkönny oldatok, kenőcsök, és újranedvesítő cseppek sokasága kapható. Számos olyan termék van forgalomban, amely pótolja a könny különböző összetevőit, és hosszabb-rövidebb ideig biztosítja, hogy a szem nedves maradjon.

Az Eye Protect liposzómás szempsray különlegessége az, hogy nem csak a tüneteket enyhíti, hanem a szemszárazságot kiváltó problémát kezeli. Természetes szójalecitint tartalmaz, csökkenti a könny párolgását és a könnyvesztést, így járul hozzá a szemszárazság enyhítéséhez.

Alkalmazásával enyhülnek az olyan kellemetlen tünetek, mint:

  • a fájdalom
  • a viszketés
  • az égő érzés
  • a homokszemérzés
  • A modern életmódnak - számítógépes munka, légkondicionálás, száraz levegő, hosszabb autó- vagy repülőút, stb. - tulajdonított szempanaszok is enyhíthetőek a spray segítségével.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend