Hirdetés
Úgy isszák saját vizeletüket, mint az energiaitalt

Úgy isszák saját vizeletüket, mint az energiaitalt

Bex Long és John Dixon két éve vannak együtt, és közösen hódolnak furcsa szokásuknak. A pár szerint az, hogy megisszák saját vizeletüket, csodát tett egészségükkel.

Hirdetés
Hirdetés

A furcsa párocska az ITV This Morning című műsorában fejtette ki, miért is jó vizeletet inni. Ez az interjú hatalmas felháborodást váltott ki a nézőkből, aminek a Twitteren hangot is adtak, miszerint nem szabadna ilyesmit mutogatni reggel a tévében.

Bex és John szerint amióta megisszák, ami korábban kicsurgott belőlük, szebb a bőrük, csillogóbb a szemük és a depresszió tünetei is teljesen eltűntek életükből. Szerintük ráadásul a sárgás színű italnak olyan hatása van, mintha energiaitalt innának.

Sőt, állításuk szerint a vizeletet nem csak belsőleg, de külsőleg is használják vágások és égési sérülések kezelésére. A műsor egy pontján a pár pezsgős poharat ragadott, és élő műsorban hajtottak le egy-egy pohárral a nedűből.

Erősen hiszik, hogy a vizeletivás kulcsfontosságú egészségük megőrzésében. A férfi 7 éve hódol ennek a szokásnak, amit két évvel ezelőtt barátnőjének is bemutatott, aki azóta szintén töretlen híve a dolognak. Naponta egy-két pohárkával fogyasztanak belőle.

Tényleg hatásos?

A vizeletterápia a bibliai időkre datálódik vissza. Történelmi dokumentumokból arra lehet következtetni, hogy az aztékok sebeket fertőtlenítettek vele, de az indiaiak és kínaiak is beszámoltak jótékony hatásáról.

A vizelet steril folyadék, ami 95 százalék vízből és 5 százalék tápanyagból áll, úgy mint fehérjék, vitaminok és ásványok. Az emésztés során a máj gondját viseli a mérgező anyagoknak, a vér ezután a veséken halad át, ami szintén megszűri, és végül a szervezet folyadék formájában gyűjti össze azokat a tápanyagokat, amikre a szervezetnek nem volt szüksége. Így keletkezik a vizelet.

„Az évek során sok ember számolt be a vizelet fogyasztásának jótékony hatásairól, de egyelőre semmilyen tudományos alátámasztása nem született az állításnak – mondja Dr. Rob Hicks. – A vesék hatékony szűrők, amik kiválasztják azt, amire a szervezetnek nincs szüksége, ezért nem tűnik logikusnak visszajuttatni mindezt újra a szervezetbe. Személy szerint úgy hiszem, hogy vannak ennél sokkal hatásosabb módjai az egészségmegőrzésnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend