Hirdetés
Tovább dagad a botrány a Gyermekrák Alapítvány körül

Tovább dagad a botrány a Gyermekrák Alapítvány körül

Több mint két év alatt egyetlen gyermeket sem utaztatott ki a Délnyugat-floridai Gyermekkórházba kezelésre a Gyermekrák Alapítvány Egyesült Államokban bejegyzett szervezete – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Hirdetés

A lap szerint egy 2012-es dokumentum azt írja, hogy a magyarországi Gyermekrák Alapítvány Amerikában alapított szervezetén, a Children Cancer Foundationön keresztül lehetőséget keres, hogy rákban szenvedő gyermekeket az Egyesült Államokban juttassanak kezeléshez. „Valóban létrejött együttműködési szerződés az alapítvánnyal 2012-ben, azóta azonban egyetlen gyermek sem érkezett kezelésre Magyarországról” – írta a lapnak a Lee Memorial Health System sajtóosztálya, amelynek tagja a Délnyugat-floridai Gyermekkórház.

Balogh István egy januári sajtótájékoztatón az együttműködési megállapodásra hivatkozott, hogy bizonyítsa, a megjelent hírekkel szemben alapítványai valóban a rákos gyermekek kezelésére fordítják az összegyűlt adományokat.

Az Egyesült Államokban 2009-ben jegyezték be a Children Cancer Foundation Inc.-t New York államban, majd később Floridában is. Az alapítvány 2012-ben, New Yorkban beadott kötelező bevallása szerint 2011-ben 11 107 dollárra (két és fél millió forint), 2012-ben pedig már 99 183 dollárra (több mint 22 millió forint) tett szert ajándékok, pályázatok, adományok és tagsági díjak formájában.

Tavaly az Index közölt cikket arról, hogy Balogh magáncélra használja az alapítvány mentőautóját, majd az ügyészség külön felszólította, hogy ezt ne tegye, és azt is megállapította, hogy törvénysértő, hogy Balogh egymaga dönt a befolyt összegek elosztásáról. Az Index azt is kiderítette, hogy Baloghnak háza van Floridában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend