Hirdetés
Törvénysértő a Gyermekrák Alapítvány működése

Törvénysértő a Gyermekrák Alapítvány működése

A Fővárosi Főügyészség szerint törvénysértő, hogy az alapítvány elnöke egyedül dönt a befolyt összegek elosztásáról. Az ügyészség külön felszólította Balogh Istvánt, hogy ne használja magáncélra az alapítvány autóját.

Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség azt vizsgálta, hogy az alapítvány működése, határozatai, a kuratórium döntései megfelelnek-e a jogszabályoknak, illetve belső szabályzatoknak.

Az alapítvány működésében több törvénysértést találtak. Az alapítványhoz érkezett támogatások, valamint az alapítvány vagyonának felhasználása kuratóriumi határozatok nélkül – csupán a testület utólagos jóváhagyásával –, a kuratórium elnökének saját döntése alapján történik, és ennek következtében az alapítvány vagyonfelhasználására vonatkozó eljárási szabályokat megsértették. Emiatt az ügyészség indítványozta, hogy az alapítvány minden esetben a kuratórium bevonásával döntsön a vagyonfelhasználásról.

Emellett az ügyészség több kisebb súlyú jogszabálysértést is talált.

Az alapítvány körüli bortányt az index.hu videója robbantotta ki, amelyen jól látható, hogy a szervezet elnöke magán célokra használja az adományokból vett betegszállító autót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend