Hirdetés
Tökéletes kézfogás

Tökéletes kézfogás

Sokan idegesek lesznek, mikor az ősrégi szokással, a kézfogással szembesülnek, van azonban már segítség erre is! Brit kutatók alkották meg: íme az útmutató, hogyan legyen tökéletes a kézfogásod, lépésről lépésre. Az Angliában található Manchesteri Egyetem kutatói úgy találták, hogy a legnagyobb problémát az izzadt tenyér, a lagymatag csukló, a túl erős marokszorítás és a szemkontaktus hiánya jelenti.

Hirdetés
Hirdetés

Geoffrey Beattie, az egyetem pszichológiai tudományos tanszékének vezetője előrukkolt egy matematikai képlettel, mely 12 változó figyelembe vételével megmutatja, mi kell a bizalom és tisztelet érzésének közvetítéséhez a kézfogó partner iránt. Ezek a kulcsfontosságú összetevők magukba foglalják az életerőt, a szemkontaktust és a kéz hőmérsékletét is.

A kézfogás, mint a benyomáskeltés eszköze

"Az emberi kézfogás egyike a legkritikusabb benyomáskeltő eszközöknek, és a másik ember megítélésének legfontosabb információforrása" - mondja G. Beattie. A kutató hozzáteszi: "Meg vagyok lepve, hogy mind a mai napig nem készült egy útmutató arról, hogyan kellene kezet fogniuk az embereknek, pedig ez a köszöntésnek egy tradicionális módja, és kulcsszerepet játszik az üzleti ügyek intézésében is évszázadok óta."

Beattie útmutatójának lépései a tökéletes kézfogáshoz úgy hölgyek, mint urak számára:

  1. Nyújtsa a jobb kezét;
  2. egész markával határozottan szorítsa meg a másik kezet, (de ne túl erősen);
  3. tenyere legyen hűvös és száraz.
  4. Az odanyújtott kezet körülbelül háromszor rázza meg, közepes élénkséggel, és az egész ne tartson tovább két-három másodpercnél!

A kézfogást a tudós szerint elengedhetetlenül végig kell kísérnie a szemkontaktusnak és egy jó, természetes mosolynak, megfelelő szóbeli megnyilatkozással.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend