Hirdetés
Több házimunka, több szex

Több házimunka, több szex

Azok a férfiak, akik több házimunkát végeznek, többet is szexelnek. Sőt, a nők esetében is hasonló a helyzet. Egy 7000 házaspár részvételével végzett amerikai kutatás adatai szerint azok a párok, akik sok időt töltenek munkahelyi és otthoni feladataikkal, nem hanyagolják el szexuális életüket sem.

Hirdetés
Hirdetés

A Journal of Family Issues című lapban megjelent kutatási anyag szerint a kemény munka tehát nem feltétlenül válik a szerelmi élet kárára.

"Bár a modern élet meglehetősen leköti az embereket, sokan mégis képesek megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között" - nyilatkozta Constance Gager, a Montclair Állami Egyetem munkatársa.

A kutatási adatok szerint egy átlagos házaspár évi 82,7-szer él szexuális életet, ami heti 1,6 alkalmat jelent. Persze a kor és más tényezők komolyan befolyásolhatják ezt a számot. A kisebb gyermekek szülei például ritkábban, a nagyobb gyermekek szülei pedig gyakrabban szeretkeztek.

A nők átlagosan heti 41,8 órát töltenek házimunkával. Ez majdnem kétszer annyi, mint a férfiak ideje (19,7 óra). A nők így házimunkával együtt összesen 61,5 órát dolgoznak átlagosan hetente, míg a férfiak csak 57,1 órát. Minél több azonban a házimunka, annál több a szex is.

Az eredmények szerint azok a férfiak és nők, akik megosztják a házimunkát, sokkal jobban megértik egymást az ágyban is. "A szexuális életre jó hatással van, ha a nők azt érzik, párjuk mindenben segít nekik, és egyenlően kezeli őket minden tekintetben" - nyilatkozta Barbara Pocock, a Dél-Ausztrál Egyetem Munka és Életmód Központjának igazgatója.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend