Hirdetés
Tiltólistás lesz az elektromos cigaretta?

Tiltólistás lesz az elektromos cigaretta?

Az Egészségügyi Világszervezet felemelte szavát az elektromos cigaretták ellen – beltéri használatukat ugyanúgy megtiltanák, mint a dohánnyal töltöttekét.

Hirdetés
Hirdetés

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint egyelőre nincsen bizonyítéka annak, hogy az elektromos cigaretták segítenének a valódi cigarettáról való leszokásban, viszont ezek az eszközök veszélyt jelentenek a serdülőkre, terhes nőkre és magzataikra. Mivel a vásárlók ezeket a cigarettákat sokkal kevésbé tartják ártalmasnak, mint hagyományos változataikat, bátran használják, és ártanak maguknak.

Tiltólistás lesz az elektromos cigaretta?

A WHO ezért jogi lépések megtételét szorgalmazza, azt szeretnék, ha az e-cigaretták beltéri használata tilos lenne, nyilvános helyeken és munkahelyeken is. Egészségügyi szakértők szerint a termékek reklámjai a gyerekeket és a nem dohányzókat is arra ösztönzik, hogy próbálják ki a dohányzást, mert finom. A gyümölcs- és édességízű elektromos cigaretták is be kellene tiltani, értékesítésüket pedig erősen korlátozni.

Kutatók azonban arra figyelmeztetnek, hogy ha nehezebben lesznek beszerezhetők, a fogyasztók talán visszatérnek a régi, sokkal veszélyesebb dohányra.


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend