Hirdetés
Szívügye a szíve

Szívügye a szíve

A nagyvárosiakat jobban veszélyeztetik a szívbetegségek. A szív és érrendszeri megbetegedések Budapesten magasabb arányban fordulnak elő, mint más településtípusokon: a teljes mintához képest a fővárosban 2-6%-kal több a magasvérnyomásban, magas koleszterin szintben, és szívbetegségekben szenvedők aránya - derül ki a Béres Egészség Hungarikum Program felméréséből.

Hirdetés
Hirdetés

Jó (lenne) tudni:

A környezetszennyezés miatt olyan folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek az oxigént fokozottan káros toxikus anyaggá alakítják, ezt hívjuk oxidatív stressznek. A nagyvárosokban élőknél a felgyorsult tempó, a mozgásszegénység és az erős levegőszennyezettség, a dohányzás miatti oxidatív stressz szív- és érrendszeri megbetegedéseket okoz. A passzív dohányosoknál is lényegesen emelkedik a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések száma. A stresszt ellensúlyozó testmozgással, tudatos táplálkozással és megfelelő táplálékkiegészítők alkalmazásával viszont tudunk ellene tenni. Ne feledjük, egészségtudatossággal kitolható a jó életminőségben leélhető évek száma.


Mi az az Omega-3?

A felmérésben résztvevők mindössze csak 40%-a hallott már az Omega-3 zsírsavról, és közülük sem sokan tudtak választ adni arra, mi a szerepük.

Jó (lenne) tudni:

Az Omega-3 zsírsavak az első táplálékkiegészítők, amelyeket ma már, mint gyógyszereket törzskönyveztek a koronária betegségek megelőzésére és kezelésére. Csökkentik a vérben a koleszterin és az egyéb zsírok koncentrációját, javítják az erek rugalmasságát, megelőzik a magasvérnyomást és gátolják az érelmeszesedés kialakulását is, ezáltal csökkentik a szívinfarktus kialakulásának esélyét. Az Omega-3 zsírsavak elsődleges állati eredetű forrása a hal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend