Hirdetés
Száraz korpa

Száraz korpa

Bár valamilyen hajprobléma szinte állandó gondot okoz, ám azért bizonyos időszakok összeköthetők egyes betegségek felszaporodásával. Épp túljutottunk az őszi hajváltás - sokaknak nem könnyű - időszakán, már kopogtat is ajtónkon "jó öreg" ismerősünk, a száraz korpa.

Hirdetés
Hirdetés

Neve megtévesztő is lehet, hiszen nem feltétlenül utal száraz fejbőrre, hanem egy olyan korpásodási folyamatra, ami a fejbőr felszínén keletkezik, és kiváltó oka is külső eredetű. Leggyakrabban megfázás okozza, természetesen nem nátha, hanem a fejbőr hirtelen lehűlése, vagy a fejbőr 5-5,5 pH-értékének hirtelen megváltozása. A fejbőr felszínén élő mikroorganizmusok nagyon érzékenyek a pH-érték (kénhatás) egyensúlyára, ha hirtelen változás következik be: bizonyos baktériumok elpusztulnak, viszont bizonyos gombák elszaporodnak. Mivel a mikroorganizmusok törékeny egyensúlya is megbomlik, így a láthatatlanul lehámló keratinsejtek (hámsejtek) az elszaporodott gombák zsírmegkötő hatása miatt nagy, látható, lemezes darabokká állnak össze, ami nem esztétikus látvány sem a fejbőrünkön, sem a ruházaton.

Pár nap alatt kialakulhat, ám gyakran még hónapok múlva sem múlik el. A legjobb, ha eleve megelőzzük a fejbőr megfázását, illetve vigyázunk fejbőrünk pH-értékének (5-5,5 savas) állandóságára.

Ezt kétféle módon érhetjük el:

  • Hajmosás után teljesen szárítsuk meg a hajunkat (véletlenül se maradjon nedves a tövénél!), és legalább 15 percig még tartózkodjuk zárt, meleg helyen.
  • Csak a fejbőr pH-értékével azonos sampont használjunk, így állandó szinten tudjuk tartani a fejbőr 5-5,5 savas kénhatását, megtartva ezzel a mikroorganizmu-sok kényes egyensúlyát.

Ha a fenti két szabályt betartjuk, a gombák nem szaporodnak el a fejbőrön, és a száraz korpa sem alakul ki. Csak kevés sampon rendelkezik savas (5-5,5 pH) bázissal, azok is nagyrészt babasamponok, melyek - kiegészítő olajaik miatt - a felnőtteknél zsíros fejbőrt eredményeznek, ezért a betegeimnek a gyógyszertárakban kapható Hair Loss System pH 5 sampont javaslom, mivel ezzel a samponnal nagyon jó eredményeket értünk el. Ha már kialakult problémáról van szó, úgy egy intenzív kezelődoboz használatát is ajánlom. A Hair Loss System nem reklámozott márka, csak gyógyszertárakban kapható, ám amióta rátaláltam, kiváló hatásfokról tett tanúságot, ezért ajánlom a betegeimnek nyugodt szívvel, mert nem tartok attól, hogy csalódást okozok. Még a sampon magában is látható eredményeket produkál. Nemcsak megvédi a fejbőrt, de javítja a vérkeringést, és olyan mértékben serkenti a haj keratinsejtjeinek képződését, hogy már egy-két hónap használat után láthatóan erősebb a hajkorona és gyorsabban nő a haj. Mivel ez a készítmény természetes hatóanyagokból készül, nincsenek káros mellékhatásai sem. Hajproblémáinak megoldása: csak a természet erejével.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Pirula Trend